Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de febrer del 2015 | 17:11
La fotografia

Escola Valenciana, guanyadora del 2n Premi Martí Gasull

El premi que atorga la Plataforma per la Llengua l'ha recollit el president de l'entitat, Vicent Moreno, qui ha agraït el premi i ha dit que és un reconeixement a tota la societat valenciana.

Barcelona · Escola Valenciana ha guanyat el II Premi Martí Gasull i Roig. El seu president, Vicent Moreno, ha estat l'encarregat de recollir el guardó de les mans del president de l'ONG del català, Òscar Escuder.

A l'acte també hi han assistit els dos finalistes que optaven al Premi: Albert Jané, ànima de la revista infantil Cavall Fort, i Cerveses Moritz representada per Albert Castellón, el conseller estratègic i de relacions institucionals de l'empresa.

Aquest premi que atorga la Plataforma per la Llengua està dotat amb 3.000€. A més, Escola Valenciana també ha rebut un guardó creat especialment per l'orfebre i joier Joaquim Capdevila, reconegut internacionalment i que ha dissenyat altres distincions com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya o el guardó dels Premis Nacionals de Cultura.

Vicent Moreno ha agraït el premi a la Plataforma per la Llengua i ha afirmat "que es tracta d'un reconeixement a tota la societat valenciana que treballa conjuntament per la unitat de la llengua". Ha volgut compartir el premi amb la resta de finalistes i ha destacat la importància d'aquest guardó perquè reconeix "la tasca de diferents entitats, empreses i persones en la defensa del català".

El president de l'ONG del català, Òscar Escuder, ha lamentat que "en ple segle XXI la llengua catalana continua rebent amenaces i atacs de les institucions espanyoles i franceses". Tot i que, ha afegit "no hi ha cap llengua pròpia en els països de tradició democràtica de la magnitud i vitalitat del català que estigui tan desprotegida legalment com el català". Per tot plegat Òscar Escuder ha ressaltat que "per la llengua, l'única manera d'aconseguir tenir una situació normalitzada, és tenir un estat propi".

L'actor i periodista Roger de Gràcia i la periodista valenciana Amàlia Garrigós han conduït l'acte, que ha comptat amb l'actuació del músic Joan Dausà. En la seva primera intervenció ha tocat el tema "El veurem junts", que ha servit per recordar Martí Gasull i Roig, qui va ser director ¡ un dels fundadors de l'entitat. Justament abans de descobrir el nom del guanyador, Dausà ha cantat el tema "També sóc jo". La seva cançó més coneguda, "Jo mai mai", ha estat l'última a sonar just després de la fotografia de família amb el guanyador.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat