Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de d'octubre del 2015 | 11:58
La fotografia

La Plaça Sant Jaume es converteix en un clam en defensa de les institucions catalanes

Milers de persones s'han aplegat a la plaça Sant Jaume per seguir l'acte organitzat per L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència, en defensa de la democràcia i en suport a les institucions catalanes  i als responsables polítics de la consulta del 9N.

Coincidint amb el primer dia de compareixences al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (Irene Rigau i Joana Ortega ho han fet al matí i a primera hora de la tarda, respectivament), les entitats convocants han volgut oferir un missatge d'unitat i força davant del que es considera un atac a la democràcia i a l'exercici del dret a decidir.

La concentració s'ha celebrat sota una pluja intensa que no ha evitat que s'omplís la plaça Sant Jaume per reivindicar l'esperit de país del 9N. La periodista Laura Pinyol ha iniciat l'acte recordant que fa un any ja ens havíem reunit al mateix lloc per la suspensió del 9N per part del TC.  Tot seguit, s'han presentat les diverses entitats, sindicats i partits polítics que han donat suport al manifest de rebuig, que ha estat llegit, com a colofó, per l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau.

A l'acte hi han assistit les següents personalitats:

Ramón Espadaler (UDC), Joan Rigol (PNDD), Marina Geli (MES), Joan Herrera (ICV), Francesc Homs i Neus Munté (Govern), David Companyon (EUiA), Alfred Bosch (ERC), Toni Castellà (Demòcrates de Cat), Albert Botrán (CUP), Josep Rull (CDC), Lluis Rabell (CSQEP), Ada Colau (Ajuntament), Josep Maria Àlvarez (UGT), Joan Caball (Unió de Pagesos), Oriol Illa (Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya), Eduardo Reyes (Súmate), Òscar Escuder (Plataforma per la Llengua), Quim Torra (Òmnium), Francesc Boronat (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya), Carles Sastre (Intersindical – CSC), Pep Ribas (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana), Isona Passola (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts), Perfecto Alonso (Confederació de Cooperatives de Catalunya), Joan Carles Gallego (CCOO), David Minoves (CIEMEN), (AMI), Jordi Sànchez (ANC).

MANIFEST: https://www.araeslhora.cat/ca/manifest/firma_manifest

Aquest acte ha tingut les seves rèpliques amb el mateix format davant de tots els ajuntaments del país. Òmnium, l'ANC, l'ACM i l'AMI recorden que també han organitzat per dijous 15 d'octubre una última concentració de suport al president de la Generalitat quan vagi a declarar al TSJC (Parlament de Catalunya 8.30).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat