Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 17 de de febrer del 2014 | 17:05
La fotografia

L'ANC proposa un programa de mínims on s'hi demani l'empara del Parlament europeu per la celebració de la consulta

L'Assemblea ha presentat la Declaració de Febrer aquesta passada setmana a Manresa, en el marc del plenari del Secretariat Nacional que ha celebrat l'entitat, on hi ha indicat que posa tots els esforços en les eleccions europees del proper 25 de maig.

Barcelona · Aquesta passada setmana l'Assemblea ha presentat el manifest de la Declaració de Febrer en la qual l'entitat ha volgut posar tots els esforços en les properes europees i l'oportunitat d'internacionalització del procés que aquestes suposen.

En la presentació, l'ANC ha lamentat que els partits polítics no hagin estat capaços de recollir el "clam d'unitat del poble" amb una candidatura unitària a les eleccions europees. En aquest sentit, però, l'Assemblea ha proposat un "programa de mínims" dels partits favorables a la consulta que inclogui demanar l'empara del Parlament europeu per garantir la  celebració del referèndum en el cas que l'Estat espanyol intentés impedir-la.


Reproduïm a continuació i de manera íntegra la Declaració de febrer de l'ANC.

PRESA DE POSICIÓ:

1. En el context actual, l'Assemblea es compromet a seguir treballant per ampliar i consolidar la majoria social favorable a votar sí i sí a la consulta que se celebrarà el 9 de novembre de 2014 i encoratja la resta d'actors socials i polítics a fer el mateix.


2. Davant dels atacs sistemàtics dels aparells de l'Estat espanyol als nostres drets polítics, culturals, econòmics, de benestar social i a la nostra llengua, com la recent sentència del TSJC sobre l'ensenyament en català, l'ANC s'hi oposarà decididament i adoptarà les accions d'insubmissió, desobediència i d'altres que siguin necessàries per defensar la nostra sobirania. Per això, donem suport actiu a totes les iniciatives que serveixin per defensar els nostres drets. Només la constitució d'un Estat propi ens pot dotar de les eines necessàries pel nostre desenvolupament i progrés.


3. La unitat d'acció entre les institucions polítiques catalanes, els partits polítics catalanistes i les entitats i organitzacions de la societat civil serà imprescindible a partir d'ara. Aquesta unitat és més necessària que mai per avançar en el procés i considerem que ha de fer-se visible amb acords parlamentaris amplis i permanents en defensa del model català de societat davant la involució democràtica que està patint l'Estat espanyol.


4. Les eleccions europees del proper 25 de maig són una oportunitat única per internacionalitzar l'actual procés de Catalunya i per fer un nou pas en la construcció d'una majoria política i social sòlida i estable que enforteixi les nostres institucions nacionals de cara a les decisions que hauran de prendre en el futur immediat.


5. Una candidatura unitària i cívica d'ampli espectre sociopolític hauria estat la millor fórmula per aconseguir un augment significatiu del nivell de participació, que ajudaria a demostrar la nostra ferma voluntat europeista i el nostre convenciment que només amb l'exercici de la democràcia es poden aconseguir els objectius més ambiciosos.


6. Demanem que el programa de mínims de les forces polítiques que es presenten en les diverses candidatures a les eleccions europees inclogui la defensa explícita dels quatre punt següents:

a)      El caràcter irrenunciable de la consulta prevista per al 9 de novembre per fer efectiu el dret a decidir del poble català, que inclou el pronunciament sobre la independència de Catalunya;

b)      En el cas que l'Estat espanyol intentés impedir la celebració de la Consulta, demanar l'empara del Parlament europeu per garantir la celebració d'aquesta Consulta, així com la intervenció europea en el procés posterior si l'Estat espanyol no accepta l'aplicació pràctica dels seus resultats;

c)      La Unió Europea ha de donar resposta al repte democràtic que li planteja Catalunya. Per estricta aplicació dels principis europeus, la constitució de Catalunya com a estat sobirà ha de comportar l'obtenció immediata del mateix estatus polític que qualsevol dels estats membres que actualment la conformen.

d)      La defensa dels drets fonamentals dels ciutadans, la democràcia, el compromís amb l'estat del benestar, la solidaritat entre els diferents pobles d'Europa i l'aposta pel progrés econòmic, social i cultural.


7. L'Assemblea Nacional Catalana només donarà suport a les candidatures que incloguin els punts programàtics ja exposats.

Manresa, 15 de febrer de 2014

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat