Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de març del 2012 | 18:38
La fotografia · Llengua

El PEN català denuncia els atacs a la llengua a les instàncies internacionals

L'entitat d'escriptors en llengua catalana s'ha proposat portar fins al PEN Internacional ─que forma part de l'ONU─ les agressions a la llengua pròpia que es viuen arreu dels Països Catalans.

Barcelona · Aquesta setmana, la presidenta del PEN Català, Carme Arenas, i el president del Comitè de Traduccions i Drets Lingüístics del PEN Internacional, Josep Maria Terricabras, han instat el PEN Internacional a denunciar davant l'ONU els atacs a la llengua catalana.

Els escriptors en llengua catalana han denunciat a les instàncies internacionals les accions constants i creixents que els successius governs espanyols estan duent a terme contra la llengua pròpia i han recordat que el recent accés al poder del PP al govern d'Espanya "ha exacerbat aquesta situació"

"A Catalunya es pretén acabar amb un model lingüístic escolar que ha estat reconegut i aplaudit per tothom, també pel Parlament Europeu, durant trenta anys; a les escoles del País Valencià i de les Illes Balears el català és una matèria absolutament residual i anecdòtica" han recordat. Sobre les Illes, el PEN català ha denunciat que "s'està començant a produir fins i tot la substitució lingüística de la toponímia tradicional".

Els escriptors han titllat l'actual situació d'"autèntic genocidi lingüístic" emparat en una legalitat que "esclafa la diversitat i imposa una falsa unitat espanyola" i han alertat que tot això passi en un Estat de la Unió Europea "que ha signat tots els acords internacionals sobre les llengües". 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat