Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de d'octubre del 2015 | 11:14
La fotografia · Política catalana

Colau defensa l'impuls d'una República catalana sobirana

Barcelona en Comú aspira a tenir grup propi al Congrés i marca distàncies amb Podem, al qual demana valentia per aparcar les seves sigles a Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, va fer una crida a repetir l'èxit de les eleccions municipals en les generals del proper desembre, en l'acte celebrat fa pocs dies a l'Estació del Nord de Barcelona sota el lema "El canvi no s'atura".

Colau va voler donar tot el seu suport a l'historiador Xavier Domènech, el candidat que ha d'encapçalar la llista de la confluència d'esquerres integrada també per ICV, Podem, EUiA i Equo. Però, en el seu discurs, Colau va anar més enllà de les reivindicacions socials i va fer una crida a avançar cap a la República catalana, marcant distàncies amb la formació de Pablo Iglesias: "Tenim diferències –per començar d'estil— però en l'àmbit estatal Podem són el millor aliat per avançar en l'àmbit de les sobiranies". El propòsit de Colau és que la candidatura catalana obtingui grup propi al Congrés i es coordini amb Podem. I va reclamar a la formació d'Iglesias que sigui coherent amb el que sempre han dit i deixi de banda les sigles per donar pas al protagonisme de la gent.

L'alcaldessa de Barcelona vol implicar-se a fons en aquesta campanya, a diferència de la campanya del 27-S, en què es va mantenir en un segon pla per preservar la seva figura institucional. Això li ha suposat algunes crítiques per part de Lluís Rabell, qui li va retreure la seva falta de suport en la campanya de les eleccions catalanes. Ara, potser després del revés electoral sofert el 27-S per la candidatura Catalunya Sí que es Pot, Colau ha decidit posar-se al capdavant en la campanya de les generals.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat