Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de de juny del 2016 | 12:05
La fotografia · Política catalana

El jutge manté les imputacions a Mas, Ortega i Rigau pel 9-N

Ahir es feia públic que el jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Joan Manel Abril, ha desestimat la petició d'arxivament de la causa del 9-N i que donava la instrucció del cas per tancada. El jutge creu que hi hauria prou indicis per considerar que els tres dirigents podrien haver comès delictes de desobediència i prevaricació administrativa.

Les reaccions de rebuig s'han multiplicat:

- "Hi ha intencionalitat política, les clavegueres de l'Estat volien impedir les urnes",( la consellera de la Presidència, Neus Munté)

- "Volem dir clar i meridià que estem patint una persecució política per la defensa de la llibertat de Catalunya i per l'expressió democràtica del 9-N".(Portaveu de CDC, Marta Pascal)

- "Rebutgem el judici contra Mas, Rigau i Ortega. Ens declarem inductors i còmplices necessaris. I hi tornarem". (la CUP) 

- " Sento 'indignació de pertànyer a un estat que considera que posar les urnes i consultar els ciutadans és delicte', "Això encara ens dóna més força per mantenir el mandat democràtic del 27-S', ha sentenciat" (LLuís Llach)

- L'ANC, Òmnium i AMI expressen "el màxim suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau i recorden que les entitats sobiranistes se senten coresponsables de la convocatòria del 9N feta amb criteris democràtics i cívics i resposta massivament pel poble català". 

-
La Asociación Súmate quiere manifestar "Su apoyo total a Mas, Ortega y Rigau y se compromete a participar en todas las expresiones de repulsa al juicio político al que serán sometidos quienes pusieron las urnas el 9 de noviembre de 2014 para dar voz a un pueblo que quiere decidir su futuro".



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat