Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de de gener del 2016 | 15:16
La fotografia · Política catalana

Es constitueix el nou govern de la Generalitat

El nou executiu català presidit per Carles Puigdemont es caracteritza per ser més jove que l'anterior (la mitjana d'edat és de només 46 anys) i per estar format per  cinc dones quan en l'anterior només n'hi havia cinc. Aquest govern és fruit dels equilibris polítics entre els integrant de Junts pel Sí.

El nou executiu es caracteritza per la renovació respecte al govern anterior ja que només segueixen quatre consellers, dos dels quals –Jordi Jané i Meritxell Borràs– van entrar després de la ruptura amb Unió i mantenen intactes les seves carteres, mentre que els altres dos canvien: Santi Vila, que passa de Territori i Sostenibilitat a Cultura, i Neus Munté, que deixa la vicepresidència per ser consellera de Presidència però manté el seu rol de portaveu.

En els propers mesos caldrà veure si el president Puigdemont continuarà apostant per aquest executiu o anirà introduint canvis a mesura que avanci la legislatura ja que és obvi que Puigdemont l'afronta amb un govern "cuinat"  amb anterioritat (almenys en una gran part) al seu nomenament i que é el resultat dels acords entre els diversos  integrants de Junts pel Sí.

El govern estarà constituit de la manera següent:

Oriol Junqueras i Vies, titular del Departament d'Economia i Hisenda i Vicepresident del Govern. (President d'ERC)

Neus Munté i Fernández, consellera de la Presidència. (Consellera de Benestar Social en el segon govern d'Artur Mas va anar agafant rellevància i va acabar la legislatura assumint la vicepresidència del govern i exercint com a portaveu.)

Raül Romeva i Rueda, conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. (Cap de llista pels Junts del Sí i durant anys eurodiputat per ICV).

Meritxell Borràs i Solé, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. (Va entrar al Govern després de la crisi oberta amb la ruptura entre CDC i Unió i tindrà l'oportunitat de seguir al capdavant de la conselleria de Governació, on va substituir Joana Ortega).

Meritxell Ruiz i Isern, consellera d'Ensenyament. (Fins ara directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa).

Antoni Comín i Oliveres, conseller de Salut. (Independent de l'òrbita d'ERC i exdiputat del PSC).


Jordi Jané i Guasch, conseller d'Interior. (Repeteix en el càrrec després que al juny de 2015 va abandonar el grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, on ostentava el càrrec de vicepresident quart del Congrés, per substituir Ramon Espadaler en la conselleria d'Interior després del cisma entre Convergència i Unió).

Josep Rull i Andreu, conseller de Territori i Sostenibilitat. (Coordinador general de CDC).

Santi Vila i Vicente, conseller de Cultura. (Fins ara conseller de Territori i abans havia estat alcalde de Figueres).

Carles Mundó i Blanch, conseller de Justícia. (Advocat, és un dels promotors de l'associació Drets.cat i ja havia exercit càrrecs de responsabilitat amb el gover tripartit)

Dolors Bassa i Coll, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies.(Exsecretària general del sindicat UGT a Girona. Actualment és diputada de Junts pel Sí).

Jordi Baiget i Cantons, conseller d'Empresa i Coneixement. (Fins ara secretari del Govern i home de  confiança d'Artur Mas)


Meritxell Serret i Aleu, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. (Membre de l'ACN i exregidora d'ERC)


Joan Vidal de Ciurana, secretari del Govern


 

 

 




Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat