Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de maig del 2016 | 00:00
La fotografia · Política

Els presidents Puigdemont i Puig acorden la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal9

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut al seu homòleg valencià, Ximo Puig al Palau de la Generalitat. Després de la trobada han anunciat el restabliment de la reciprocitat entre Televisió de Catalunya i Canal9 quan aquest reprengui les seves emissions.

"Agraeixo el compromís de reciprocitat", ha celebrat el cap de l'Executiu, que ha emmarcat l'acord d'aquesta tarda en la voluntat dels dos governs d'"anar avançant en una relació d'absoluta normalitat", després d'un "llarg silenci" institucional "entre governs de dos territoris que tenen enormes vincles". Feia divuit anys que no es produia una trobada enttre els presidents català i valencià.

Segons ha explicat el president Puigdemont en una compareixença conjunta des de la Galeria Gòtica de Palau, en la reunió amb el seu homòleg valencià també s'ha acordat la creació d'una taula estratègica integrada per institucions, agents socials i econòmics de Catalunya i València per reclamar al futur govern espanyol que compleixi els seus compromisos i desencalli el corredor ferroviari mediterrani, "una prioritat absoluta" per a la competitivitat de tot l'eix mediterrani. "Com que hi ha una sintonia plena" en aquest àmbit, ha avisat el president Puigdemont, "ja li avancem al futur govern que el dia que prengui possessió ja es trobarà sobre la taula uns deures pendents, que no són només l'exigència de dos governs, sinó que ho són sobretot de la societat que hi ha al darrere".  "Ja no és només el temps de reclamar, que ho farem, sinó que és temps de complir", perquè, ha denunciat, "és un escàndol capriciós que perjudica els ciutadans dels dos territoris" i "tant el president Puig com jo mateix tenim clara la defensa aferrissada dels nostres ciutadans".

Finalment, el cap de Govern ha estès la mà al govern valencià "en la reivindicació d'un tracte molt més just" de finançament. "Sap que pot comptar amb el nostre suport", ha manifestat Carles Puigdemont, qui ha recordat "els incompliments" del govern espanyol del sistema de finançament vigent, que porta dos anys caducat i que "és doblement injust: injust en el seu origen i en la seva materialització, tant pel que fa a les quantitats com als calendaris".

De la seva banda, el president de la Generalitat Valenciana ha subratllat la importància de la creació de la taula estratègica del corredor mediterrani per "donar la màxima rellevància institucional""un projecte europeu de primera dimensió""És absolutament insòlit que el corredor mediterrani estigui en una situació de paràlisi", perquè això "significa que s'està perdent competitivitat""Passi el que passi" en les properes eleccions espanyoles, ha dit el president Puig, "hem d'exigir al nou govern que prioritzi allò que ja ha prioritzat Europa i que és un entrebanc per a la competitivitat" de l'economia de tot l'eix mediterrani. El president valencià també ha celebrat la reunió bilateral d'aquesta tarda amb el president Carles Puigdemont, ja que, segons ha manifestat, "calia trencar la llarga incomunicació institucional" entre els dos governs.





Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat