Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 13 de de juny del 2016 | 11:23
La fotografia · Política

Junqueras: "Nosaltres som aquells que mai es resignen, mai es rendeixen, i treballen i treballen. Perquè tot ho devem a la gent"

Esquerra Republicana ha arrencat la campanya electoral pel 26J des del barri de Sant Andreu de Barcelona davant d'unes 600 persones. Amb un gran ambient, el vicepresident del Govern i president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat el compromís del partit per aconseguir el nou país:

'Nosaltres som aquells que mai es resignen, mai es rendeixen, i treballen i treballen. Perquè tot ho devem a la gent. La gent d'aquest país s'ho mereix tot', ha afirmat Junqueras.

'L'únic que legitima tots els nostres esforços és que ens estimem la gent. Si aquesta proposta pressupostària era bona, que és indubtable, és perquè la gent d'aquest país treballa', ha recordat el president d'Esquerra. 'L'estat que volem construir és de la gent i per la gent', ha afegit.

El cap de llista d'Esquerra Republicana en aquestes eleccions, Gabriel Rufián, ha fet un repàs un per un dels nou diputats de la formació al Congrés: 'Somos gente ordinaria haciendo cosas extraordinarias. Fuimos al Congreso a hacer cosas que nunca se habían hecho y a decir aquello que nunca se había dicho', ha defensat Rufián, que ha pujat a l'escenari afirmant: 'Qué bonito ver a la gente hacer historia'.

El candidat ha defensat que Esquerra Republicana és hereva de les lluites impossibles i del dolor dels que més han patit i ha reivindicat que no s'aturarà: 'Cuando crean que no lo haremos, persistiremos. Cuando crean que nos cansaremos, persistiremos, porque hemos nacido para ganar'.

'Algunos plantean que a partir del 27J que el estado español cambiará porque sí. Pero el único cambio posible es el proceso de autodeterminación y es la República catalana', ha manifestat.

'No ens arronsarem'

El número dos de la llista al Congrés, Joan Tardà, ha reivindicat que ara 'no ens podem arronsar'. 'Si algú està cansat, que s'aturi i que miri enrere i veurà quan de camí hem fet. Mai n'havíem recorregut tant. Som l'única nació que té capacitat per sortir-se'n. Per això, hem de ser forts', ha afirmat Tardà.  'No pensem esperar i per això diem que ho farem sense permís. A la catalana, cívicament i democràtica, però no ens arronsarem', ha reblat.

També han intervingut des de la plaça Orfila de Barcelona, el jutge i candidat al Senat Santi Vidal que ha defensat que cal seguir tirant endavant i defensar el Govern com han fet els republicans a Madrid. La candidata número 4 Ana Surra ha recordat que Catalunya és un país d'acollida i ha animant a crear el nou país: 'No podemos esperar más. Les propongo hacer como Uruguai, rompamos con el Reino y hagamos la República, perquè som un sol poble i estimem la llibertat'. Finalment, el candidat Joan Capdevila ha destacat que Esquerra ha estat un lloc d'acollida amb gent d'arreu, que s'han unit per fer un camí cap a la República. 'Joan Tardà és el Mick Jagger de l'indepedentisme català. Caminem per poder ser i volem ser per caminar', ha afirmat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat