Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de d'abril del 2016 | 12:54
La fotografia · Seguretat

El Dia de les Esquadres 2016

El president Puigdemont es compromet "a lluitar perquè els Mossos tinguin la presència als estaments estatals i internacionals que la seguretat dels ciutadans exigeix".

Dilluns passat va tenir lloc l'acte de celebració del Dia de les Esquadres, la festa gran del cos de Mossos d'Esquadra, a l'Auditori del Fòrum, ple de gom a gom. En la seva intervenció, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va expressar la seva voluntat d'impulsar un cos policial propi d'un estat independent, amb "més mitjans, més efectius i amb accés als organismes estatals i internacionals que combaten contra el terrorisme".

Just abans, havia parlat el conseller d'Interior, Jordi Jané, qui va reclamar la presència de la policia catalana "en tots els grups de treball amb altres policies en els quals participin els cossos de l'Estat", formar part del CITCO (Centre d'Intel·ligència Contra el Terrorisme i el Crim Organitzat) i que es convoqui la Junta de Seguretat de Catalunya, ja que la darrera es va celebrar el 2009. El conseller també va demanar que es tornin a convocar més promocions de Mossos d'Esquadra, circumstància que no es dóna des de 2012, per restriccions pressupostàries.

Per la seva banda, el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, en al·lusió al procés sobiranista, va posar la lleialtat dels Mossos a disposició del Govern de la Generalitat: "El debat polític hauria de fer el possible per deixar al marge la policia", excepte en la discussió sobre el model policial, i va afegir: "mantenir-se al marge no vol dir que siguem cecs o autistes al moment polític que viu Catalunya, caminem de manera irreversible cap a un nou futur i no farem altra cosa que la que ens pertoca: acompanyar en aquest camí a la societat a la que servim, per protegir-la". El cap dels Mossos també va explicar que durant el 2015 s'havia treballat perquè hi hagués més armilles antibales per als agents i va afegir que les armilles i les "armes llargues" no són incompatibles amb el servei a la ciutadania. També va destacar casos com l'operació Caront, es què es van arrestar 14 persones acusades de formar una cèl·lula gihadista a Terrassa. I finalment es va disculpar pels errors comesos pel cos, tot i que també es va defensar d'algunes acusacions que considera injustes, reivindicant la presumpció d'innocència dels agents acusats, subratllant que els dóna suport i advertint que no es facin judicis paral·lels.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat