Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de de novembre del 2008 | 16:00
La fotografia · Societat civil

Els estudiants diuen no i no al procés de Bolonya

Barcelona ·

Aquest any acadèmic és el darrer abans de la completa implantació dels nous plans d'estudis dins del què es coneix com el procés de Bolonya, l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), però els estudiants catalans no han parat de mobilitzar-se per reivindicar que no volen aquest procés o, si més no, que no han estat consultats ni han pogut formar part de la definició dels criteris de l'EEES. Aquest dijous hi ha hagut manifestacions arreu dels Països Catalans, l'edifici central de la Universitat de Barcelona (UB) ha estat ocupat pels estudiants, que preveuen passar-hi la nit, i a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ja fa tres dies que hi ha estudiants en vaga. Segons expliquen, el procés de Bolonya va en clar detriment de l'ensenyament universitari en català, que es marginarà a favor de llengües més rendibles pel mercat i usades en el marc europeu.


Els estudiants mobilitzats a la UB preveuen tancar-se a l'edifici principal indefinidament, de forma pacífica, així com fan els seus companys de la facultat del Raval de Geografia i Història, i els de la UAB a les aules de la Facultat de Polítiques i Sociologia. Reclamen que es retirin els 31 expedients i els 15 processos judicials a estudiants, i que es pugui efectuar un referèndum legal i vinculant al respecte del Pla Bolonya, així com també obrir un procés participatiu per definir el model d'universitat desitjat.
Un dels portaveus de la Coordinadora d'Associacions d'Estudiants (CAE) es preguntava avui, davant d'una assemblea a la UB, "perquè no es pot fer un Pacte Nacional per a l'Educació Superior a Catalunya i asseure en una mateixa taula els rectors de les universitats catalanes, el conseller d'Innovació i Universitats, Josep Huguet, la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i representants de la societat civil?"
Arnau Mallol, portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha avançat que les mobilitzacions continuaran i que es preveuen noves ocupacions i vagues de cara a la setmana que ve i de forma indefinida fins que els rectors acceptin negociar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat