Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 1 de de febrer del 2016 | 11:33
La fotografia · Societat civil

L'Assemblea Nacional presenta en societat les línies d'actuació per als pròxims 18 mesos

L'ANC ha presentat  aquest dissabte en un acte   les principals línies de treball en què es centrarà durant els pròxims 18 mesos. L'acte celebrat a Fira Cornellà i presentat per Mireia Llonch i Xavier Pérez Esquerdo, ha dedicat un espai per a recordar als protagonistes silenciosos del procés, posant l'accent en el municipalisme, les militants històriques, les grans mobilitzacions i el paper de la societat civil.

Mireia Boya (CUP) i Lluís Llach (JxS), acompanyats de diversos representants dels partits polítics sobiranistes (MES, ERC, CUP,  CDC i Demòcrates), han tingut uns minuts per dirigir-se al públic i "remarcar el compromís amb el 27S", alhora que feien autocrítica i llençaven un missatge d'unitat.

Tot seguit, diversos experts (Dolors Sabater, Oriol Illa, Dolors Feliu) han esvaït dubtes i pors sobre un futur estat independent mitjançant curtes intervencions en vídeo, abans de donar pas als diversos membres del Secretariat Nacional de l'ANC que han explicat les línies mestres que des de la societat civil es duran a terme aquests 18 mesos.

Endavant República

Anna Pérez, coordinadora d'assemblees sectorials, ha demanat no relaxar-se i seguir treballant per ampliar la majoria social favorable a la creació d'una nova República Catalana: "arribarem on encara no hem arribat", ha resumit i ha afegit que cal "no oblidar" que "ser transversals és el nostre actiu i la nostra marca".

Joan Guarch, membre del grup de treball sobre Debats Constituent, ha informat que l'ANC -juntament amb la resta d'entitats sobiranistes-, porta temps treballant en una plataforma unitària –Reinicia- que aviat enllestirà un projecte de procés participatiu. Encara que, immediatament, s'iniciarà una fase pedagògica: "la campanya del Procés Constituent ja ha començat, impliquem-nos-hi", ha demanat a l'audiència.

Josep Sabaté, coordinador de mobilitzacions, ha tancat el torn d'intervencions, assegurant que l'ANC seguirà fent pressió allà a on calgui reivindicant el paper de la societat civil, "hem estat els protagonismes d'aquest procés [...] i seguirem vigilant que ningú s'adormi" i, per començar, ha aprofitat per convocar a la manifestació del pròxim 7 de febrer a Amposta, "em fa il·lusió especial saber que en aquest sentit també serem un sol poble".

Jordi Sànchez també ha intervingut per tancar l'acte tot recordant que "el que ara queda és tant o més difícil, toca acabar l'obra i treballar de valent [...] vénen setmanes en què haurem de posar dempeus els homes i dones d'aquest país". El president de l'Assemblea, a més, ha anunciat el compromís de "treballar intensament perquè no hi hagi poble, barriada o sector professional que es quedi sense la possibilitat de fer aportacions al debat constituent", "volem un procés de baix cap a dalt, volem un procés obert a tothom", ha conclòs.

A la fotografia final s'hi han sumat Jordi Cuixart (Òmnium) i Neus Lloveras (AMI), davant del lema 'Endavant República' que liderarà les actuacions de l'ANC en els pròxims mesos de feina per a construir un nou país modern, just i democràtic.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat