Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de de juny del 2016 | 00:00
La fotografia · Societat civil

Milers de persones es concentren davant la Delegació del govern per reclamar "Un nou país lliure de corrupció d'estat"

Arran de les informacions aparegudes en les últimes hores en relació al Ministre de l'Interior i  el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), juntament amb Òmnium Cultural i l'Associació Catalana de Municipis, han reunit a una multitud de ciutadans a les portes de la Delegació del govern espanyol per demanar un 'nou país lliure de corrupció d'Estat'.

Sota aquest lema s'han aplegat diversos representants de les entitats convocants i han fet diverses intervencions de denúncia en relació a les informacions aparegudes que impliquen alts càrrecs del govern de l'Estat espanyol –com el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, o el mateix president del govern, Mariano Rajoy-, en un cas de conspiració política contra partits i polítics independentistes.

La vicepresidenta de l'ANC, Natàlia Sànchez ha llegit un manifest de denúncia  que també s'ha fet sentir en diversos punts del territori com Tarragona, Berga, Girona i Lleida on també s'han organitzat diversos actes de protesta.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha deixat clar que no es tracta només d'un afer "personal" sinó que ens trobem davant d'un "cas de corrupció d'Estat", ja que "les noves gravacions posen sobre la taula que tot l'aparell de l'estat n'estava al corrent, començant pel president del govern espanyol". "Hem de tenir clar que el que està en joc és la democràcia", ha sentenciat. Sànchez s'ha compromès a seguir treballant "per la construcció d'un nou país aquests afers no hi tinguin lloc i ni les trampes, ni la invenció de noves proves, ni la guerra bruta ni les clavegueres de l'estat ens aturaran".

La concentració s'ha acabat amb el cant dels Segador

A continuació reproduïm el MANIFEST:


Avui ens concentrem davant la Delegació del Govern d'Espanya a Barcelona i les subdelegacions a les ciutats de Tarragona, Girona i Lleida, aquestes sucursals del poder de Madrid, per un nou país lliure de corrupció d'estat. La conversa entre el ministre de l'Interior i el fiscal Anticorrupció que s'ha difós és tan cruament repulsiva que, als demòcrates i als independentistes, no ens cal donar ni una sola raó per explicar la nostra indignació.

L'Estat espanyol tracta els catalans com a ciutadans de segona categoria, no tolera que lluitem pels nostres drets inalienables com a comunitat política. L'abús de poder que hem conegut és de la pitjor espècie, un atemptat a les llibertats públiques, una conspiració pròpia d'un estat corrupte que faria caure de vergonya els responsables de qualsevol democràcia.

Avui ens uneix la reacció davant d'un poder estatal que ha perdut tota legitimitat davant de la ciutadania catalana. Com podem consentir a continuar sent governats d'una forma tan manifestament injusta? L'Estat espanyol no garanteix cap dels principis d'un estat de dret. La República Catalana s'ha convertit en l'únic remei perquè visquem amb dignitat.

Els ciutadans de Catalunya tenen una llarga experiència d'abusos i greuges de l'Estat espanyol, que posen de manifest un objectiu invariable de sotmetre'ns, despòticament. Les paraules que hem sentit serien pròpies d'una mala pel·lícula de sèrie B si no fos que també són pròpies d'una tirania. Tenim tot el dret i tota la legitimitat i tota la voluntat per substituir aquest sistema de govern que hem patit anys, i segles, Avui podem dir que tenim tot el dret i tota la legitimitat i tota la voluntat per abolir la presència de l'Estat espanyol i les seves subdelegacions a Catalunya. Endavant República Catalana!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat