Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 28 de de gener del 2011 | 18:36
Llibres / revistes · Política

L'escletxa

Barcelona · "Una llengua no pot ser digna i mantenir-se si qui la parla no viu amb dignitat i confiança i si el poble que la té com a patrimoni no és lliure sinó que viu subjugat, com nosaltres, durant segles a un Estat que sempre ens ha sigut hostil". Aquesta és una de les darreres reflexions del lingüista Joan Solà abans de morir, que ha recuperat l'Escletxa en el seu darrer número.

Les paraules de Solà no són les úniques que vinculen la dignitat nacional amb el futur d'una llengua, ja que la publicació també entrevista al catedràtic de Literatura Catalana per la Universitat de Barcelona Josep Murgades, que afirma que "sense alterar les relacions de domini, el català està condemnat a mort".

Continuant amb la unió entre estat, política i llengua, la publicació analitza en un article la involució lingüística i l'ofensiva que ha generat la sentència del TC.

Per a més informació podeu trucar al: 93 415 90 02

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Llibres / revistes · Política
L'escletxa
Llibres / revistes · Política
L'escletxa
Llibres / revistes · Política
L'escletxa
Indica publicitat