
Barcelona ·
Des del 2007 l'Agència Catalana de Notícies (ACN) ha viscut un creixement accelerat dels seus serveis, equip i instal·lacions que va dur l'entitat a obrir delegacions a Balears, el País Valencià, Nova York, París, Londres i Berlín. La darrera de les ampliacions en la tasca periodística de la principal agència de notícies de Catalunya i una de les principals agències de comunicació de l'era internet -com així ho va corroborar l'expert Oliver Boyd-Barrett amb el seu llibre News Agencies in the Turbulent Era of the Internet, publicat el proppassat mes de maig- va incoure la creació d'un servei en anglès per a externalitzar la seva tasca a nivell internacional.
D'aquesta manera, el passat mes de setembre l'ACN estrenava el servei Catalan News Agency (CNA), una versió en llengua anglesa de la cobertura informativa que duu a terme l'ACN amb l'objectiu principal de proporcionar totes les facilitats als corresponsals estrangers que es troben a Madrid o Barcelona i aportar-los el punt de vista propi de Catalunya.
Amb l'objectiu, doncs, de proporcionar les guies que ha de seguir aquest servei, el proper 25 de gener l'ACN ha organitzat la taula rodona "Oberts al món. Les prioritats per internacionalitzar Catalunya", on s'hi presentarà el servei CNA i on, alhora, es podrà debatre les principals prioritats que s'han de seguir en aquesta tasca d'internacionalització de Catalunya a través de l'agència.
A l'acte s'hi comptarà amb les intervencions de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, del senyor Jordi Camí, director del Parc de recerca Biomèdica de Barcelona, el director del Centre de Recerca en Economia Internacional, el senyor Jordi Galí, el senyor Ferran Soriano, president d'Spanair i la senyora Benedetta Tagliabue, directora de l'estudi d'arquitectura Miralles-Tagliabue-EMBT.