Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de maig del 2009 | 16:19
Notícia · Comunicació

La Plataforma per la Llengua suspèn la presència del català a la telefonia mòbil

Barcelona · La Plataforma per la Llengua ha deixat palès en un estudi que encara no s'ha arribat a la normalitat esperada en l'ús del català a la telefonia mòbil. La plataforma ha convocat un acte de presentació de l'estudi que tindrà lloc el proper dimecres 20 de maig a les 12 hores al Col·legi de Periodistes de Barcelona.


Daniel Mundet (portaveu de la Plataforma per la Llengua) i Bernat Gasull (responsable de l'àrea d'Empresa de la Plataforma per la Llengua) presentaran aquesta anàlisi que deriva d'un seguit de tres estudis realitzats per la Plataforma per la Llengua. L'anàlisi revela que mentre que l'any 2007 només un 26% dels enquestats disposaven del mòbil en català, a finals de 2008 eren el 44%. Això vol dir que a Catalunya, a l'any 2007, era més fàcil trobar un mòbil en turc que no pas en català, i que actualment és més fàcil d'adquirir-lo en la nostra llengua que no pas en turc, grec o neerlandès.

Tot i això, la plataforma dóna una visió de la situació del català en el sector de la telefonia mòbil encara per millorar, i critica que el català no està present en els webs de Movistar, ni d'Orange ni de Vodafone, tot i que aquesta darrera companyia sí que utilitza el castellà, l'alemany, l'anglès, el romanès o l'àrab.

Per altra banda, la plataforma ha avançat que Generalitat de Catalunya es compromet a donar suport institucional a qualsevol iniciativa de les operadores o fabricants que tingui com a finalitat la promoció de la llengua catalana, i a facilitar l'assessorament lingüístic en la revisió terminològica de les traduccions a les empreses i operadores que ho sol·licitin.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat