Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de març del 2011 | 17:57
Notícia · Comunicació

El Sindicat de Periodistes alerta de les "informacions-opinions interessades" contra TV3

En un comunicat, l'entitat al·ludeix a "un gran grup de comunicació català" que "editorialitza sobre la 'lentitud de la política'" pel fet que no s'hagi substituït a Terribas

La remor de fons que embolcalla la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) és cada vegada més insistent: cal retallar i aprimar aquesta estructura clau per a la construcció nacional i el foment de la llengua catalana. És cert que són diversos els àmbits en què hi haurà reduccions de pressupostos, però el context i la dinàmica d'austeritat del nou govern de Mas poden desembocar en una tisorada mortal per tal de respondre als interessos de grups de comunicació privats i partits polítics que volen acabar amb el principal puntal comunicatiu català.

Deixar perdre TV3, Catalunya Ràdio i la resta de canals i emissores de la CCMA, és a dir, rellevar-les a un paper secundari, seria una nefasta notícia no tan sols per la llengua, sinó també per la llibertat i pluralitat informativa del país, així com pel manteniment d'una televisió de qualitat davant la degradació de la majoria de televisions privades. Catalunya hi sortiria perdent, i molt, mentre que certs partits i certs grups privats, especialment aquell que infrautilitza un múltiplex de TDT que hauria pogut comportar una televisió privada en català de qualitat, en serien dels pocs beneficiaris.

Davant aquesta incerta situació, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha emès un comunicat en defensa de "la independència i el servei públic de la CCMA". En l'escrit, l'entitat recorda que "el Govern manté que cal l'aprimament de la Corporació i de les seves estructures, i que la seva direcció ha de tenir un caràcter més empresarial, cosa que hagués estat desitjable en els 20 anys de control per part de CiU".

El sindicat també alerta sobre la possible reducció de membres del Consell de Govern, que podria esdevenir una reproducció de la Mesa del Parlament –on tan sols hi ha CiU, PSC i PP- i sobre el "discurs populista que ensenya la pastanaga de la reducció de càrrecs o del sou dels membres del CAC o de la CCMA, i amaga el bastó que, amb l'argument de millorar l'eficiència en la gestió, pot retornar la radiotelevisió pública al vell model filogovernamental, que és el què la Llei de la Corporació volia superar".

El SPC també critica que "continuen les informacions-opinions interessades, especialment des d'un gran grup de comunicació català, on casualment es situa el President de la CCMA o la directora de TV3 entre els membres del Govern [...] i on també s'editorialitza sobre la 'lentitud de la política' a partir que no s'ha procedit a la substitució de la directora de TV3 pel fet que hagi canviat el govern".

"Uns i altres confonen –continua l'escrit- conscientment la ciutadania amagant el previst a la Llei de la Corporació, que és un mandat de sis anys per diferenciar-lo de les legislatures parlamentàries". El SPC també denuncia la confusió sobre el sistema d'elecció de càrrecs "que no es contempla en funció de quotes polítiques, sinó de la capacitació professional contrastada i la independència en la gestió".

El sindicat conclou, doncs, que "la defensa del servei públic audiovisual inclou l'exigència de la seva independència i que no s'involucioni cap el passat, i també el manteniment d'unes condicions laborals i salarials dignes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat