Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de d'octubre del 2011 | 18:37
Notícia · Comunicació

Segueix la tendència: la majoria de catalans votaria 'sí' en un referèndum d'autodeterrminació

Segons una enquesta de GAPS publicada a l'Ara, el 42'8% de catalans serien favorables a la secessió, per un 37'7% que hi estarien en contra.

Cada vegada és més evident. Amb petites variants de percentatges, ja són quasi unànimes les enquestes que afirmen que, en cas de referèndum d'autodeterminació, el 'sí' estaria per sobre del 'no'. Com qualifica el politòleg de Jordi Muñoz analitzant el darrer sondeig en aquest sentit, publicat per l'Ara, la situació actual podria qualificar-se "d'empat tècnic" –tenint en compte el marge d'error i el percentatge d'indecisos- però la tendència apunta a un increment sòlid i sostingut del sí. L'avantatge de l'independentisme, en aquest sentit, és que quasi ningú deixa de ser independentista un cop ha fet el pas.

L'enquesta de l'Ara apunta que el 42% dels catalans votaria a favor de la independència en un hipotètic referèndum (el novembre del 2010 eren un 38%) mentre que el 37'7% optaria pel no (un 42'8% fa un any). D'altra banda, hi hauria un 9'5% d'indiferents i un 10% que no contesten. Sense tenir en compte aquests darrers percentatges, el sí obtindria el 53% de vots pel 47% de 'nos'. Els indecisos, doncs, són una part de la clau futura per assolir una majoria social important a favor de la secessió.

Pel que fa a percentatges, els electors d'ERC i SI són els més favorables a la independència, seguits de CiU (50'3% de sí i 3'% de no), ICV (36'9% pel sí, 42'3% pel no), PSC (26%/50'7%) i PP (10'2%/82'6%).

Pel que fa a política d'aliances, els votants de CiU prefereixen que ERC sigui el soci preferent del Govern, tot i que hi ha un percentatge molt elevat que prefereix que sigui el PP d'Alícia Sánchez Camacho el que arribi a més pactes amb la federació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat