Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de d'octubre del 2012 | 17:31
Notícia

Convocatòria passada per aigua

La manifestació del 12 d'octubre a Barcelona ha fracassat aquesta setmana a la capital catalana en demostrar una capacitat de convocatòria molt inferior a allò esperat. Només uns pocs miles de persones han omplert el centre de la plaça Catalunya.

Barcelona · Ni en el pitjor dels malsons de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, no s'hauria esdevingut l'escena viscuda aquesta setmana a la ciutat de Barcelona. Entre uns 4.000 i 6.000 ciutadans, segons la Guàrdia Urbana i l'Ajuntament de Barcelona, han fet acte de presència en la manifestació del 12 d'octubre, una marxa convocada per entitats de la societat civil però monopolitzada políticament per PP i C's.

Els càlculs d'assistència a la concentració de Llanos de Luna, però, han estat propis d'universos paral·lels. No hi ha hagut cap incident en el transcurs de la manifestació ni ha calgut tallar el trànsit de vehicles de la mateixa plaça de Catalunya, però la delegada del Govern ha quantificat l'assistència en unes 65.000 persones, el que suposaria 10 persones per metre quadrat. Els organitzadors, però, l'han feta encara més grossa: 100.000 persones, una esperpèntica relació de 18 persones per metre quadrat.

La mateixa manifestació ha recordat a la convocada pel col·lectiu dels indignats el passat maig del 2011, en la qual s'hi van concentrar encara més persones que en la convocatòria d'aquesta setmana amb motiu del 12 d'octubre. Amb tot, el fracàs estrepitós de la concentració ha estat capitalitzat pel Partit Popular i Ciudadanos, els quals han volgut assegurar-se un petit coixí per a la caiguda lliure que s'acosta amb les eleccions del 25-N. Aquestes formacions, però, caldria que es qüestionessin la seva visió de partit i es preguntin si la seva fotografia encapçalant un autèntic fracàs surt a compte a un mes i mig dels comicis catalans.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat