Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de maig del 2011 | 18:04
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

El domini .cat supera les 50.000 pàgines web registrades

En la passada Diada de Sant Jordi, el domini .cat va celebrar els cinc anys des de l'autorització de la seva creació a la xarxa Internet. Ara, una nova fita ha coronat la presència de la llengua catalana a Internet: aquesta setmana s'han sobrepassat els 50.000 dominis .cat a la xarxa.

50mil.cat

Barcelona · La Fundació puntCAT ha afirmat estar de doble enohorabona. El seu president, Salvador Alegret, ha anunciat que el domini .cat ha superat ja les 50.000 pàgines web registrades, una fita que ha qualificat de gran notícia  per a la llengua i cultura catalanes: "Un estol de cinquanta mil dominis solcant el ciberespai amb l'ensenya '.cat' és una gran notícia per la llengua i la cultura catalanes".

Segons ha recordat Alegret, el domini català "va esdevenint una eina imprescindible perquè la nostra realitat tingui ja una presència ben sòlida a Internet". Cal recordar que el català és la 26a llengua més present a Internet, per davant del castellà, el xinès o el rus, i és la 13a llengua amb més articles en nombres absoluts a Viquipèdia. Amb motiu de l'ocasió, puntCAT ha estrenat el web '50mil.cat', que ja porta uns dies en funcionament amb un comptador molt visible que mostra la xifra de dominis registrats.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat