Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de març del 2016 | 12:24
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"

El nou director de TV3 Jaume Peral assumeix al càrrec en un moment dolç per les audiències del canal, TV3 és líder d'audiència, però que alhora atravessa dificultats en matèria pressupostària ja que haurà d'afrontar l'exercici amb uns pressupostos més ajustats que mai. Peral afirma que ell vol fer una feina de "continuïtat"

ja que considera que TV3 és "una televisió ben orientada i endreçada" i afegeix que "La gestió d'aquests anys ha sigut encertada i me'n sento coresponsable".

Pel que fa  a les polítiques que es fan des de Madri que semblen encaminades a  perjudicar  a les televisions autonòmiques i en especial la televisió de Catalunya  Peral afirma "Jo el que tinc clar és que TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat. Si l'Estat actua per fer més petita TV3, nosaltres li hem de respondre amb la feina diària, fent una televisió líder. O sigui, fent una televisió de qualitat amb la qual se sentin identificats la majoria de ciutadans d'aquest país. Nosaltres no fem política, nosaltres fem televisió".

En relació a les crítiques d'alguns sectors que titllen tv3 d'independentista Peral es mostra contundent "Gens. És una televisió nacional. I estic convençut que TV3 és la televisió més plural de l'Estat. La més controlada, també: tenim comissions de control parlamentari, mecanismes de control com el Consell de l'Audiovisual, que vetlla per la pluralitat de veus, i també ens hem dotat de mecanismes interns com els consells professionals".

I finalment i en relació a la polèmica sorgida arran del sistema que s'utiliza per escollir els càrrecs en el si del canal i que sovint són fruit d'equilibris polítics Peral diu que "Històricament sempre s'hi han pronunciat. Els responsables dels mitjans públics sempre estem exposats a decisions dels polítics, però hem d'estar-hi una mica per sobre. Nosaltres al final hem de respondre per la feina que fem al capdavant dels mitjans. S'haurà d'avaluar al final del mandat, no al començament" i pel que fa al seu propi nomenament afegeix "Anem per parts. A mi m'ha nomenat el consell de govern de la Corporació, a proposta del president. I és el que toca. Per tant, jo valoro aquesta decisió perquè entenc que han tingut en compte la meva trajectòria professional i els més de 30 anys que fa que treballo per a la Corporació".





Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat