Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de novembre del 2016 | 11:02
Notícia · Cultura

Tremosa: "L'Estat espanyol és líder en males pràctiques a escala europea"

Ahir al vespre es va fer la presentació del llibre "L'Europa que han fet fracassar. El centralisme d'estat contra la UE" escrit per Ramón Tremosa  conjuntament amb l'Aleix Sarri, assessor parlamentari. La presentació ha anat a càrrec del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Durant la presentació l'eurodiputat del Partit Demòcrata, Ramon Tremosa, ha assegurat que "l'Estat espanyol és el país que té més queixes per incompliments de normativa i el que té més expedients oberts per vulnerar la normativa comunitària en aspectes com: la morositat o la inseguretat jurídica, a escala europea". Tremosa ha apuntat que "aquestes males pràctiques són les que creen desafecció de tots els partits polítics del nord d'Europa". En aquest sentit, l'eurodiputat ha assegurat que "si hi ha AVE's buits, aeroports sense avions i autopistes sense cotxes, no és culpa d'Àngela Merkel, sinó del Govern espanyol".



Tremosa ha animat, també, a aprofitar la possible celebració d'un segon referèndum a Escòcia i la seva coincidència amb el referèndum a Catalunya per animar la gent a participar. "Si els escocesos han de fer un referèndum, els laboristes escocesos i els toris escocesos votaran sí. Nosaltres, podem aprofitar i dir a Iceta i a Albiol: els vostres companys a Escòcia votaran sí a la independència".

Per la seva banda, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha iniciat la presentació felicitant la feina de Ramon Tremosa i el seu equip a Europa. Per això ha assegurat que "sou la veu i els ulls de Catalunya a Europa. Transmeteu els seus valors i les seves esperances". En aquest sentit, el president Puigdemont ha dit que "ens cal ser en aquesta Europa cohesionada i de valors per defensar la nostra veu davant d'un Estat espanyol desconnectat de Catalunya i Europa".

El president Puigdemont també ha reconegut que "mentre nosaltres obeïm el mandat democràtic i la voluntat del poble de Catalunya, l'Estat espanyol desobeeix la normativa europea que té com a objectiu l'economia, la preservació dels drets socials i les llibertats de les persones". I ha insistit en què l'Estat "és deslleial amb els socis europeus;  i demostra, davant el món, que és incapaç de complir els seus objectius: pobresa energètica, energia renovable i la inseguretat jurídica".

Aprofitant la presentació, el president de la Generalitat ha insistit en la importància del Corredor del Mediterrani perquè de la seva construcció "depenen projectes econòmics, que ara estan aturats, i la creació de llocs de treball". I ha assegurat que "hi ha partits catalans que impedeixen que aquesta infraestructura funcioni".

El president Puigdemont, finalment, ha fet una crida a la unitat dels europeus i dels catalans perquè "ens necessitem" i "Europa ha de tenir clar que sense les 'catalunyes' d'Europa, aquesta no funcionarà, i no serà un projecte complet".

D'altra banda, Aleix Sarri, ha presentat l'obra com "un llibre realista, de dos catalans que creuen en el procés europeu però que desmenteix el somni europeu". Sarri ha assegurat que "els estats petits són una oportunitat; i els grans, i centralitzats, són una amenaça i una rèmora per a Europa. El centralisme genera aparadors, misèries i fracàs econòmic", ha conclòs.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat