Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de de gener del 2007 | 16:52
Notícia · Desenvolupament

La policia local d?Igualada patrullarà amb tres cotxes ?nets?


L'Honda Cívic Hibrid, un dels pocs models de cotxe híbrid disponible en el mercat europeu, ha estat l’escollit per l’Ajuntament d’Igualada per fer de cotxe patrulla de la policia municipal. La diferència dels cotxes híbrids amb els demés cotxes del mercat és que combina el motor de benzina amb un d'elèctric, que es recarrega amb el propi moviment i no depèn d'una font d'energia externa. Amb aquest sistema, en els trajectes urbans, on les velocitats són reduïdes, funciona sobretot amb el motor elèctric, reduint el soroll i les emissions de gasos. En canvi, el motor de combustible funciona principalment en els trajectes intraurbans.

A aquesta compra, els 40.000 quilòmetres que recorre anualment cada cotxe patrulla d’Igualada es faran consumint menys combustible i contaminant menys l’atmosfera. L’èxit obtingut arreu del món pels primers models híbrids que s’han posat al mercat -sobretot pel Toyota Prius, guardonat amb el cotxe de l’any a Europa el 2005- es pot transportar a partir d’aquest any també a la marca Nissan després d’anunciar un ambiciós programa de vehicles “nets” que es comercialitzaran abans del 2010, entre els quals preveuen un cotxe de gasolina que consumirà menys de tres litres als 100 quilòmetres, vehicles alimentats per bioetanol o que permetran la barreja bioetanol-gasolina, un vehicle elèctric, i diversos models de vehicles híbrids.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat