Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de juliol del 2011 | 18:48
Notícia · Economia

El pols de Ryanair amb la Generalitat deixa l'aeroport de Girona amb 21 rutes menys

La companyia segueix amb la seva política propera al xantatge per negociar les ajudes econòmiques per seguir operant a l'aeroport. Homs respon a l'anunci recordant que "sempre hi haurà algú segur disposat a proveir de viatgers l'oferta" turística a Girona.

L'aerolínia de baix cost Ryanair ha anunciat aquest dimarts que, amb vistes a la temporada d'hivern, reduirà a la meitat la seva activitat a l'aeroport de Girona. D'aquesta manera, Ryanair passarà d'operar amb sis avions a fer-ho amb tres, i cancel·larà 21 rutes. Aquesta retallada implica, segons la companyia, una caiguda del 50% del trànsit, que passarà de 2,6 a 1,3 milions de passatgers. El vicepresident de l'aerolínia, Michael Cawley, ha justificat aquesta decisió per la manca d'acord amb la Generalitat, però ha descartat que perilli la base de Ryanair a Girona i ha declarat que, si s'arriba a un pacte amb el Govern, l'activitat de Ryanair a Girona tornarà a créixer a la temporada d'estiu.

L'anunci de la companyia serveix per continuar pressionant la Generalitat, amb la qual està negociant un acord d'ajudes econòmiques per seguir operant des d'aquest aeroport. El vicepresident de la companyia, Michael Cawley, ha culpat el Govern de la reducció de vols per no assumir el preacord firmat amb el tripartit. En concret, la companyia es queixa que la Generalitat s'escudés amb l'estat crític de les finances de la Generalitat però desprès donés "20 milions d'euros a Spanair".

Des de l'executiu català ja s'ha respost amb fermesa a la nova mesura de pressió de l'aerolínia. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ja va afirmar que l'empresa no era de fiar i que "ningú és capaç de dir com acaba una negociació de Ryanair", i avui ha estat el portaveu del Govern, Francesc Homs, qui ha respost a la companyia. Homs ha deixat clar que "sempre hi haurà algú segur disposat a proveir de viatgers l'oferta" turística a Girona i ha assegurat que l'aeroport de Girona té una fortalesa que "no tombarà una companyia aèria". "La força turística del país té una magnitud tan gran que no vindrà determinada per una companyia o un altra", ha afegit el portaveu, que tot i així ha mostrat la voluntat del Govern de negociar amb Ryanair.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat