Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de novembre del 2013 | 20:06
Notícia

El govern escocès publica el llibre blanc sobre l'Escòcia independent

Les institucions governamentals d'Escòcia han publicat aquesta setmana un document de més de 600 pàgines on es comprometen a dur a terme la creació d'un nou estat escocès en cas de guanyar el sí en el referèndum del 18 de setembre 2014.

Barcelona · El Partit Nacional Escocès (SNP) ha publicat aquesta setmana el resultat d'un estudi en què porta temps treballant-hi --des de la seva arribada al govern--, el llibre blanc sobre l'Escòcia independent.

El document detalla el model d'estat de la futura escòcia independent --una monarquia-- així com les seves relacions frontereres, econòmiques i d'altres característiques amb la resta dels països veïns i amb la resta del món.

Alex Salmond, qui ha presentat el llibre blanc com "el document més detallat que cap poble ha tingut mai a cap país del món per assolir la independència" ha indicat a la presentació del document que el seu objectiu és que "els votants sàpiguen com funcionarà, es finançarà i es relacionarà amb el món el nou estat escocès".

La presentació del llibre blanc sobre l'Escòcia independent, un autèntic full de ruta del govern escocès sobre el procés d'independència del territori, s'ha dut a terme a menys d'un any de la celebració del referèndum per a posar el peu a l'accelerador en la campanya política. Les millores socials i econòmiques i la intenció del govern de Salmond d'abandonar l'energia nuclear i apostar per les renovables, entre d'altres, són els projectes més destacats del llibre blanc.

Podeu consultar la totalitat del llibre blanc sobre l'Escòcia independent clicant aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat