Un nou InformeCAT torna a evidenciar que el principal obstacle del català és l'Estat. L'estudi alerta de la intensificació de les agressions de l'Estat a la llengua catalana durant aquest darrer any, com ha estat l'aprovació de 50 noves lleis que imposen el castellà en territoris de parla catalana.
M. Folch ·
La Plataforma per la Llengua ha publicat, de nou, l'InformeCAT, el document d'anàlisi sobre l'estat de salut de la llengua catalana a través d'un recull de 50 dades dels diversos àmbits que tenen una influència més gran per a la llengua.
L'entitat ha denunciat, amb l'InformeCAT 2015, que per primera vegada en anys el català recula en àmbits de regulació estatal i com a conseqüència de la intensificació dels atacs de l'Estat a la normalització i ús de la llengua pròpi al Principat.
L'estudi ha apuntat a que l'ensenyament ha estat l'àmbit més maltractat lingüísticament per l'Estat, amb atacs "sense precedents" com la lluita dels docents de les Illes Balears contra la coneguda com a "llei Bauzà" --que margina el català a les aules-- o els intents del ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, per eliminar el sistema d'immersió lingüística a les escoles de Catalunya, entre d'altres.
L'ONG del català també ha destacat la total manca de reconeixement oficial del català per part de les institucions espanyoles i de comunitats autonòmiques com la valenciana o l'aragonesa, així com la surrealista situació del català a la Franja, on el Govern de l'Aragó ha iniciat una campanya per esborrar completament el nom de "català" i substituir-lo per la inventada denominació de "LAPAO".
Podeu consultar l'InformeCAT 2015 a la secció Documents de Tribuna.cat.