Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de setembre del 2013 | 18:05
Notícia

Els eurodiputats catalans, balears i bascos, contra la política lingüística de Bauzá

El govern balear no podia trobar més oposició a la seva política de destrucció lingüística. Sumats a la gran part de la societat civil balear, a una part molt majoritària de l'ensenyament balear, a la resta de partits polítics del territori i al TSJB, s'hi han afegit ara els eurodiputats catalans, balears i bascos.

El despropòsit de destrucció lingüística de les Illes Balears està traspassant les fronteres. La vaga indefinida que tot el col·lectiu de l'ensenyament de les Illes ha iniciat aquesta setmana ha estat l'espurna que ha fet encendre totes les alarmes dels eurodiputats.

Aquesta setmana un grup d'eurodiputats balears, catalans i bascos han denunciat a la Comissió Europea la política lingüística del president de les Illes sustentat amb el decret de Tractament Integral de les Llengües (TIL), la causa de la vaga indefinida dels docents.
No s'ha escoltat en cap moment ni els tècnics ni els professionals de la matèria i s'ha dictat una normativa incoherent"
Raül Romeva (ICV), Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Maria Badia i Raimon Obiols (PSC), Izaskun Bilbao (PNV), Teresa Riera (PSIB-PSOE) i Iñaki Irazabalbeitia (Aralar, en representació d'ERC) han enviat una carta conjunta a l'eurocomissària d'Educació, Cultura i Multilingüisme, Androulla Vassiliou, per tal de "denunciar la situació del català a les Illes" i per a explicar a l'eurocambra que el nou decret de Bauzà "amb l'excusa d'implantar el trilingüisme, busca desmantellar el model d'immersió lingüística, model de garantia d'inclusió educativa en una comunitat amb fortes diferències socials".

Els eurodiputats al·leguen que per aprovar aquest decret "no s'ha escoltat en cap moment ni els tècnics ni els professionals de la matèria i s'ha dictat una normativa incoherent amb un calendari d'aplicació inassolible". Així doncs, els eurodiputats han mostrat el seu suport a la vaga de mestres i han demanat a la Comissió Europea que intercedeixi per tal de "garantir la diversitat lingüística de la UE, reconeguda en la Carta de Drets Fonamentals".


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat