Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de de maig del 2013 | 19:08
Notícia

"Els qui volen reformar la Constitució són cínics"

El catedràtic de Ciència Política Ferran Requejo ha assegurat que el TC d'ara és un tribunal "amb molt poc prestigi professional" perquè un dels punts que li "falla més" és la separació amb el poder.

Barcelona · A una entrevista al programa Divendres de TV3 el catedràtic de Ciència Política Ferran Requejo ha assegurat que la Constitució espanyola s'està convertint en una carta magna cada cop més estreta i rígida: "És una camisa de força per a la societat catalana".

Segons Requejo, la reforma de la Constitució és "impossible". L'entrevistat ha dit que qui defensa aquesta reforma és un "cínic": "Això ho defensa PP i PSOE, dos partits amb una visió molt antiqüada, amb una visió molt jeràrquica d'allò que és l'Estat, molt homogènia".

Requejo ha dit que aquesta tensió només es pot trencar amb una secessió o amb la voluntat dels catalans d'abandonar la seva pròpia nacionalitat: "La reforma de la constitució és impossible perquè requereix la voluntat d'ambdós bandes".

Finalment Requejo ha assegurat que l'actitud del TC amb la Declaració de Sobirania és un "indicador de la mala qualitat democràtica espanyola". Podeu veure l'entrevista sencera clicant aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat