Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de de desembre del 2009 | 16:28
Notícia · Esport

Carod-Rovira demana a l'estat que no posi obstacles al reconeixement internacional de l'esport català

Barcelona · Tal com s'indica a l'Estatut vigent a Catalunya, les competències en esport al Principat són exclusives de la Generalitat catalana. Per això, el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira ha demanat aquesta setmana durant l'entrega del Premi President Companys 2009 que ningú posi obstacles al reconeixement internacional de l'esport català, perquè "és un dret legítim i no hi ha arguments esportius per oposar-se a la normalitat esportiva, només són arguments polítics, ideològics, essencialistes".

Carod-Rovira ha recordat que l'Estatut, en el seu article 200, indica que s'ha de promoure la projecció internacional de les organitzacions esportives i per aquest motiu ha instat a treballar "amb força, amb ambició, amb passió, però també amb intel·ligència" per aconseguir la plena "normalitat" de les seleccions catalanes. El vicepresident ha sentenciat que s'ha de continuar treballant des de la Generalitat perquè un dia "siguem reconeguts"  i perquè "volem competir amb tothom i volem que se sàpiga amb tota claredat qui som i a qui representem".

En la mateixa línia argumental, la secretària general de l'Esport, Anna Boada, ha fet una crida a tots els sectors a "defensar i treballar pel reconeixement de l'esport, perquè estigui on li pertoca, a primera divisió", i ha advertit que "no podem estar sotmesos a cap altre sector, com tampoc podem estar sotmesos com a país: l'esport no es pot polititzar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat