Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de de setembre del 2010 | 15:32
Notícia · Esport

La selecció catalana de Pitch and Putt es proclama campiona d'Europa

Barcelona · Després de vèncer 5 a 4 a Irlanda, la selecció catalana ha guanyat el IV Campionat d'Europa de Pitch and Putt, que s'ha celebrat a Lloret de Mar entre el 24 i el 26 de setembre. L'equip català havia vençut anteriorment a Holanda per 8 a 1 en les semifinals i a Suïssa per 7 a 2 en els quarts de final. El títol aconseguit se suma als que la selecció ja es va endur els anys 2004 i 2006, quan va ser campiona de la copa del món.

L'equip català ha pogut competir en aquest torneig oficial ja que l'entitat organitzadora, la Federació Internacional de Pitch and Putt (FIPPA), és de dret privat (és a dir, que no és governada pels estats sinó pels seus membres) i, de fet, l'Associació Catalana de Pitch & Putt (ACPP) i la Federació Catalana de Pitch and Putt en són, respectivament, membres fundadors.

Malgrat tot, la selecció ha hagut de patir els lamentables intents del Consejo Superior de Deportes (CSD) d'intentar controlar les entitats catalanes per tal d'evitar que puguin tenir presència en competicions de caràcter oficial i internacional. En la lògica obsessiva de perseguir totes les federacions esportives catalanes que han aconseguit ser reconegudes oficialment, el CSD ja va decidir fa dos anys i mig incloure el Pitch and Putt dins la Real Federación Española de Golf (RFEG) al·legant que hi havia molt poques diferències amb el golf. Una altra de les mesures del CSD i la RFEG ha estat la de crear un organisme paral·lel a la FIPPA, l'Associació Internacional de Pitch-and-putt, per tal rivalitzar amb aquesta i poder decidir, entre d'altres, qui pot competir i qui no en els campionats oficials. Queda algun dubte del que li passaria a la selecció catalana?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat