Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de gener del 2012 | 15:45
Notícia · Euskal Herria

Batista: "Em consta que el PNB està treballant sobre la possibilitat que Otegi sigui candidat"

El periodista assegura que "ETA s'ha acabat per sempre" i que Gallardón, des de Justícia, serà l'encarregat de "gestionar el procés".

Antoni Batista considera que Otegi es troba empresonat per "l'aplicació restrictiva d'una llei injusta, i perquè és un pres simbòlic", i que aquest fet és "un dèficit democràtic percebut per tota la premsa internacional". En una entrevista a l'Ara, Batista considera que el líder abertzale podria ser "el pròxim lehendakari" i que, de fet, sap que "el PNB està treballant sobre la possibilitat que Otegi sigui candidat".

Sobre el procés de pau, el periodista a ha reiterat que "ETA s'ha acabat per sempre" i que l'èxit d'aquest pas es deu a que la "majoria de la societat basca ja va girar l'esquena a la violència" amb atemptats com el d'Hipercor, al gir de l'esquerra abertzale, a la "irrupció del terrorisme jihadista", a "l'eficàcia policial de l'etapa Rubalcaba", i a la "llei de partits, que encara que és tremendament injusta des del punt de vista democràtic, també ha estat molt eficaç". La suma d'aquest factors ha dut a l'organització, segons Batista, "a fer una reflexió que va començar fa 20 anys i que s'ha accelerat els últims dos anys. Han arribat a la conclusió que la violència no només no beneficia l'independentisme, sinó que el perjudica".

Sobre el paper que durà a terme el govern de Rajoy en el procés, el periodista creu que "el PP té tres factors a favor: disposa d'una comodíssima majoria absoluta, l'oposició no el criticarà si acosten els presos i Alberto Ruiz-Gallardón és el nou ministre de Justícia". Sobre l'exalcalde de Madrid, Batista afirma que Rajoy l'ha nomenat "perquè és un bon coneixedor de les lleis i un home de tarannà dialogant per gestionar el procés".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat