Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 21 de de febrer del 2014 | 17:30
Notícia · Euskal Herria

ETA es desarma, l'Estat es tanca en banda

El profund canvi polític que està vivint el País Basc aquests darrers anys ha arrossegat amb ell la fi, ja a tocar, d'ETA. Aquesta setmana la banda ha anunciat el seu desarmament, una acció que han celebrat totes les formacions polítiques basques excepte el PP.

Una comissió de verificadors internacionals ha anunciat que ETA ha deixat "fora d'ús operatiu" part del seu armament i ha segellat els amagatalls de la banda aquesta setmana. Així ho ha anunciat un dels portaveus de la comissió, Ram Manikkalingam, que ha qualificat de "creïbles i significatius" els passos realitzats els últims mesos per ETA en la línia del desarmament.

De tota manera, l'Estat s'ha mostrat, com és habitual, completament tancat a considerar les passes endavant d'ETA. Tenint en compte què suposa per al govern del PP de Madrid la fi d'un dels catapultadors més potents de vot al seu partit, i alhora sent conscient que el camí polític a favor de l'Estat propi del País Basc és ferm, el govern ha posat, en un acte inaudit, sota qüestió la comissió de verificadors internacionals.

A l'inexistent pla de diàleg del govern amb ETA aquesta setmana Fernández Díaz hi ha sumat la negació absoluta del valor històric i polític d'un dia com el d'avui per a tota la nació basca i per a tot l'Estat. És la lògica de l'Estat: deslegitimar el procés a cada passa. L'Estat es tanca en banda mente el País Basc comença a posar les bases per a un procés democràtic i popular cap a la seva llibertat nacional. La màquina de greixar vots els comença a fer figa.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat