Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de d'octubre del 2011 | 18:04
Notícia · Euskal Herria

L'esquerra abertzale assumeix íntegrament les conclusions de la Conferència Internacional

Manifesten el seu "total i decidit suport" a cadascun dels cinc punts marcats en l'esdeveniment, inclòs el cessament definitiu de l'activitat armada d'ETA, que arribarà molt probablement al llarg d'aquesta setmana.

L'esquerra abertzale ha volgut manifestar el seu suport íntegre a les conclusions marcades per la Conferència Internacional per a la resolució del conflicte al País Basc i ha afirmat que aquestes "obren un nou temps" al país. Al seu parer, la conferència ha deixat clara l'existència d'un conflicte "de caràcter polític que necessita una solució política", i ha assentat les bases per consolidar un "escenari de mínims democràtics compartits a Euskal Herria".

I és que les conclusions de la Conferència aposten per una doble via de resolució: una de caràcter 'tècnic' (cessament definitiu de l'activitat armada d'ETA i posterior diàleg dels governs espanyol i francès amb l'organització per marcar el desarmament i resoldre afers com el dels presos) i una altra de caràcter polític, marcada pel diàleg entre les forces polítiques que podria desembocar en una "consulta a la ciutadania", en una clara referència al dret a l'autodeterminació. La primera part podria començar en breu, ja que tot apunta que la declaració d'ETA podria ser qüestió de dies –anunciant el cessament definitiu de l'activitat armada, abans de les eleccions, i dissolent-se definitivament durant la propera legislatura.

Pel que fa a la mesa de partit, l'esquerra abertzale ha afirmat que ha "arribat el moment hist`roic" per "desenvolupar un clima de diàleg constructiu cap al assoliment d'un acord democràtic a Euskal Herria" que permeti que "tots els projectes polítics siguin realitzables en el nostre país i, en conseqüència, també el nostre, l'independentista".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat