Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de d'abril del 2011 | 18:00
Notícia · Euskal Herria

Sortu i Bildu: el problema és l'independentisme, no la violència

Federico Trillo desvetlla a Onda Cero un pacte entre PP i PSOE per impugnar una per una totes les llistes de Bildu; Rubalcaba afirma que la coalició és a "l'estratègia d'ETA"; i la democràcia torna a escorre's per les clavegueres de l'estat.

L' oxímoron 'democràcia espanyola' pren el seu màxim sentit quan es fa referència a l'independentisme. Especialment el basc. L'ús de la tortura i l'aïllament en comissaries sota la Llei Antiterrorista, la dispersió de presos, la il·legalització de partits polítics imposant condicions que, d'aplicar-se al PP i al PSOE –els seus promotors- implicaria la seva desaparició immediata, la connivència i el silenci dels mitjans de comunicació... un cúmul de despropòsits que se sustenten en l'existència del terrorisme. Però, què passa si ETA declara l'alto el foc i, més important encara, l'esquerra abertzale il·legalitzada es desmarca sense pal·liatius de qualsevol tipus de violència? Que queda al descobert el veritable objectiu de tot aquest entramat polític, judicial i mediàtic. La finalitat no és la desaparició d'ETA, és la de desarticular i fer desaparèixer, en la mesura del possible, l'independentisme.

Aquest és el context en què es troba ara el conflicte basc: l'esquerra abertzale condemna a ETA i anuncia que es vol presentar als comicis mitjançant Sortu. Compleix la Llei de Partits escrupolosament, però el discurs estatal canvia després d'uns instants de desconcert: el partit és hereu de la il·legalitzada Batasuna i, per tant, no es pot presentar a les eleccions del 22 de maig. És a dir, que es crea una recargolada Llei per impedir la presència de l'independentisme basc a les administracions, i quan aquest la compleix, se l'acusa de ser el mateix. Extraordinari.

I, després de Sortu, ha arribat el torn de Bildu, coalició sobiranista que es presenta a més del 80% de municipis bascos. Un cop que s'han fet publiques les llistes electorals pel 22 de maig, PSOE i PP ja han engegat la maquinària per evitar la presència de Bildu i continuar desfigurant, així, la realitat social d'Euskal Herria.

El vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha deixat anar la mateixa cantarella de sempre i ha afirmat que la coalició és a "l'estratègia d'ETA". Què vol dir exactament això? De nou, s'aplica la teoria del 'Tot és ETA', una doctrina a través de la qual s'han empresonat a joves d'organitzacions independentistes senes cap vinculació amb ETA i es poden il·legalitzar formacions molestes. D'altra banda, Federico Trillo ha desvetllat en una entrevista que tant el seu partit, el PP, com el PSOE, ja han pactat impugnar la totalitat de les llistes de Bildu. Com que no es pot demanar la impugnació de tota la coalició, es farà impugnant-la llista per llista. I, com ja era de preveure, l'advocacia de l'Estat ja ha anunciat que impugnarà totes les llistes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat