Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 25 de de novembre del 2011 | 18:24
Notícia · Illes Balears

L'OCB considera antisocial fer pagar les proves de català a col·lectius vulnerables

L'Obra Cultural Balear considera lamentable que els col•lectius més vulnerables hagin de pagar per a poder-se examinar de català.

Redacció: Tribuna Mallorca · Per a l'entitat, és totalment antisocial que aturats, discapacitats, presos, pensionistes i membres de famílies nombroses hagin de destinar una part dels seus minsos recursos a unes proves que són bàsiques per a la seva formació. Per a l'OCB, aquesta actitud del Govern de les Illes Balears demostra manca de sensibilitat social.

L'entitat assenyala, a més, que aquesta mesura incompleix, una vegada més, la promesa electoral, feta per Bauzá, de què la formació i l'educació serien una prioritat. Amb aquesta mesura, assenyala l'entitat, el Govern dificulta que una part de la població pugui accedir a uns coneixements fonamentals per al seu futur i per a la seva plena inserció social i cultural. L'OCB també lamenta la davallada en un 57% del pressupost que l'Ajuntament de Palma dedicava al COFUC, també dedicat a l'ensenyament de la llengua pròpia. Per a l'entitat es tracta d'una altra mala notícia per a la nostra llengua, que demostra la manca de compromís dels actuals governants amb el seu ús.

L'OCB considera que aquestes decisions són mesures per a marginar la llengua pròpia de Mallorca

L'OCB considera que aquestes decisions s'afegeixen a la sèrie de mesures impulsades per les actuals institucions per a marginar la llengua pròpia de Mallorca. Per a l'entitat, després d'haver anunciat que eliminaran l'obligació que tenen els funcionaris d'entendre els mallorquins, i d'haver deixat en suspens el reciclatge de català per als professors, ara posen barreres per al seu aprenentatge.

L'OCB demana al Govern Balear i a l'Ajuntament de Palma que rectifiquin aquestes decisions i garanteixin que tothom que vulgui treure un títol oficial de català ho pugui fer sense entrebancs. Segons l'entitat, les dues institucions estan obligades, per diferents lleis, a promoure el coneixement i l'ús de la nostra llengua. L'OCB assenyala que, de moment, les úniques mesures preses pels dos executius hi són contràries.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat