Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 24 de de gener del 2014 | 18:24
Notícia

La Plataforma per la Llengua porta fins a Brussel·les l'informe sobre els 40 casos de discriminació lingüística

L'entitat a favor de la promoció i ús de la llengua s'ha proposat viatjar fins a la capital europea per a presentar-hi l'informe sobre els 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques, que va fer públic el passat juny de 2013.

M. Folch · La Plataforma per la Llengua participarà el proper 29 de gener a l'acte Linguistic Discrimination in Europe, the catalan case a Brusel·les on també hi participa l'Intergrup de Tradicions Minoritàries, Comunitats Nacionals i Llengües del Parlament Europeu i tres membres catalans de l'hemicicle europeu: Raül Romeva, Ramon Tremosa i Salvador Sedó.

En l'acte, l'entitat a favor de la promoció i ús del català presentarà l'informe que va elaborar el passat 2013 on hi denuncia 40 casos de vexacions greus per utilitzar el català al propi territori català, un treball que va elaborar amb la col·laboració de la Fundació Catalunya. 

Amb el document la Plataforma va posar de manifest que els ciutadans dels territoris de parla catalana no tenen garantits els drets lingüístics reconeguts en l'ordenament jurídic, i, per altra banda, que encara hi ha ciutadans que s'arrisquen a ser discriminats, vexats i, fins i tot, agredits físicament per utilitzar el català davant les instàncies públiques. L'entitat presentarà el document traduït a l'anglès.

Podeu consultar de manera completa l'informe "En espanyol o nada". 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques a l'apartat Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat