Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 22 de de novembre del 2013 | 20:33
Notícia

L'independentisme, l'opció majoritària; ERC el partit més votat

El nou baròmetre del CEO confirma la majoria sobiranista, de nou, a la societat de Catalunya, amb una intenció de vot per l'opció del sí a la consulta que puja fins al 65%. ERC continua a l'alça, també, essent la força política amb més intenció de vot.

Barcelona · El darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha corroborat la tendència ascendent del sobiranisme català en els seus darrers resultats exposats aquesta setmana.

El darrer estudi d'opinió demostra que la societat catalana està, a dia d'avui, madura i decidida a encarar una consulta sobre la independència del país. Les dades revelen que el vot a favor de la independència continua sent majoritari, un 54'7%, i que el no està recolzat per un 22'1% --el 15'7% que s'abstindria i el 4'9% que no sap que votaria.

Per altra banda, l'estudi conclou que, a nivell polític, l'independentisme també és el protagonista. Si avui hi hagués eleccions, Esquerra Republicana de Catalunya obtindria entre 37 i 39 escons, cosa que significaria gairebé doblar la quantitat d'escons actuals, que són 21.

L'estudi indica que, per la seva banda, Convergència i Unió conseguiria entre 34 i 36 escons, C's ascendiria fins a la tercera posició, amb 15-17 escons, PSC baixaria a 14-16 escons, i el PP baixaria també a 13-14 escons. Per la seva banda, ICV-EUiA mantindria els mateixos escons (12-14) i la CUP aconseguiria doblar-los i tenir-ne 6-7.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat