Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de novembre del 2012 | 17:12
Notícia · Llengua

"Avancem amb el català. 30 anys treballant per la llengua"

En els últims deu anys, les persones que saben parlar català han crescut en 500.000 i, a dia d'avui, ja existeixen prop de 10 milions de catalanoparlants. Malauradament, les campanyes a favor de la promoció i ús de la llengua pròpia són encara necessàries i es troben a primer pla de la realitat dels Països Catalans.

Barcelona · La Plataforma per la Llenuga, l'ONG del català, és l'exponent modern més destacat d'aquesta lluita a favor de la permanència d'una llengua usada, estimada i permanentment atacada des de l'Estat. Tot i això, des de la principal institució de Catalunya, la Generalitat, també es promou ─i s'ha promogut històricament─ l'ús de la llengua pròpia.

És precisament dels del Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, que s'ha volgut posar l'accent en aquests espots a través d'una exposició commemorativa "Avancem amb el català. 30 anys treballant per la llengua". La mostra fa un recorregut per les grans campanyes de promoció de l'ús del català i es pot visitar del 29 de novembre de 2012 al 8 de gener de 2013, al Palau Robert (passeig de Gràcia, 107, Barcelona).

L'exposició també pretén contribuir a escriure la història amagada de la promoció i final normalització del català des de l'època preconstitucional i fins a dia d'avui, una tasca encara en procés i debilitada per la permanent lluita en contra la preeminència de la llengua castellana a la major part dels àmbits de la societat catalana. Els assistents a l'exposició podran descarregar els espots històrics i altres elements digitals mitjançant codis QR, fer-se fotografies amb la Norma (una nena de dotze anys dibuixada per a la campanya del 1982 titulada "La Norma") o fer propostes per al futur del català i compartir-les a les xarxes socials. Podeu visitar la guia de l'exposició aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat