Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de de setembre del 2016 | 12:54
Notícia · Llengua

Demà i diumenge la Flama de la Llengua arribarà a la plaça de Catalunya de Barcelona per celebrar el 20è aniversari del moviment

Enguany el Correllengua arriba a la 20a edició. Amb motiu de l'efemèride, els propers 24 i 25 de setembre la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, entitat que impulsa el moviment al Principat i a la Catalunya del Nord, celebrarà unes jornades lúdiques i reivindicatives a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Barcelona · Dissabte 24 de setembre a partir de les 10 del matí les persones que s'acostin a la plaça de Catalunya podran participar en els jocs lingüístics d'enginy, un espai lúdic i creatiu per a petits i grans. Hi haurà un racó de creació de rodolins adreçat als més menuts i un concurs d'endevinalles per a totes les edats.

L'acte central de la celebració tindrà lloc l'endemà diumenge. A les 12 del migdia s'escenificarà l'arribada de la Flama de la Llengua des dels quatre extrems del territori sobre un mapa gegant dels Països Catalans que se situarà darrere del Monument a Francesc Macià. Aquesta activitat comptarà amb la participació dels alumnes de l'Escola Joan Pelegrí de Barcelona. Tot seguit, el periodista i escriptor Vicenç Villatoro, autor del Manifest del Correllengua 2016, farà la lectura del text que acompanya el moviment arreu del país. Finalment, hi haurà una lectura de fragments i contes de Montserrat Roig a càrrec del Col·lectiu d'Artistes de Sants.

La celebració del 20è aniversari del Correllengua s'emmarcarà dins la programació de l'Associa't a la Festa!, un espai festiu, participatiu i obert a tothom que aplegarà diverses entitats de la ciutat amb motiu de la Mercè i oferirà un ventall d'activitats per a tots els gustos.

El Correllengua

El Correllengua és la mobilització per la llengua i la cultura més important del país. Des d'una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal, se celebra arreu dels territoris de parla catalana des de l'any 1996. Gràcies a la implicació de moltes entitats i col·lectius, i a la participació de milers de persones, cada any s'organitzen centenars d'actes en el marc del Correllengua. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a Catalunya Nord.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat