Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de juliol del 2012 | 18:49
Notícia · Llengua

El Suprem avala que el català i el valencià són el mateix

El tribunal dóna la raó a un veí de Cocentaina (el Comtat) exclòs d'un procés de selecció de la Generalitat Valenciana per haver utilitzat la denominació 'català' en referència al valencià.

Font: ACN · El Tribunal Suprem ha rebutjat aquest divendres el recurs de cassació interposat per la Generalitat Valenciana contra la decisió que avalava l'equivalència entre les denominacions 'català' i 'valencià' per referir-se a la llengua. 

El govern valencià va recórrer la decisió judicial que donava la raó a un veí de Cocentaina (el Comtat) que va ser exclòs del procés de selecció de professorat de l'Escola Oficial d'Idiomes de l'any 2001 per haver indicat 'català' com a especialitat. El Suprem recorda en la seva decisió de rebutjar aquest recurs la nombrosa jurisprudència existent en diferents instàncies que avala la unitat lingüística basant-se en els àmbits acadèmics i científics.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha valorat aquesta nova sentència recordant que són 45 les sentències que reconeixen la unitat de la llengua i l'equivalència de la doble denominació i que 44 d'elles són arran de processos i recursos oberts a instàncies de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, l'entitat ha demanat al govern valencià "que accepti la realitat que assenyala la filologia i reconeixen els tribunals i acabi amb la politització de la llengua i el fals conflicte entorn del nom, per tal de permetre treballar a favor de la seua promoció social". "La politització partidista de la llengua dels valencians no és sinó una altra manera de dificultar i marginar-ne l'ús", considera ACPV, que recorda el cost econòmic en despeses judicials per la pèrdua de sentències i xifra aquesta quantitat en uns 31.500 euros.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat