Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de juliol del 2016 | 12:22
Notícia · Llengua

La Plataforma per la Llengua presenta "Amb el català fem pinya"

La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dilluns Amb el català, fem pinya!, una publicació editada conjuntament amb la Fundació Carulla que recull 14 experiències vitals sobre el procés d'arrelament a la nostra societat, en el qual la llengua catalana hi ha tingut un paper vertebrador com a llengua pròpia del territori.

Es tracta de testimonis de diferents municipis del domini lingüístic català i en què es posa de relleu el rol primordial que les associacions poden exercir com a espais informals d'aprenentatge de la llengua catalana i d'arrelament al país.

Els protagonistes de Amb el català, fem pinya! expliquen com, gràcies a les associacions i entitats, han trobat espais que poden suplir determinades barreres amb què es troben sovint els aprenents (o potencials aprenents) de català a l'hora d'apropar-se a la llengua catalana o de posar-la en pràctica (barreres com l'hàbit de canviar de llengua dels catalanoparlants, la por de parlar malament la llengua, viure en un entorn fortament castellanitzat, etc.).

Cada relat s'ha traduït a les llengües primeres dels entrevistats, de manera que la lectura general ofereix un tast de la diversitat lingüística que forma part del nostre país. En algun cas, es tracta d'una llengua oral o col·loquial, per la qual cosa, tractant-se d'una publicació escrita, hem optat per traduir el relat a la primera llengua escrita formal de l'entrevistat. A banda del català, el llibre inclou 7 llengües més, que són l'àrab, el romanès, l'anglès, el wòlof, el mandika, el francès i el castellà.

Fer de la llengua catalana l'eix vertebrador i el punt de trobada de la diversitat cultural i lingüística de la nostra societat és un dels objectius principals que la Plataforma per la Llengua treballa des de l'àmbit de l'arrelament lingüístic i cohesió social. La presentació d'aquest llibre s'ha fet al Centre Excursionista de Terrassa, amb la participació d'alguns dels testimonis.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat