Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 5 de d'agost del 2016 | 15:00
Notícia · Llengua

La Plataforma per la Llengua sol·licita una reunió d'urgència amb el govern d'Aragó

La Plataforma per la Llengua ha tornat a demanar una reunió amb el Govern d'Aragó després de saber que aquest ha anunciat que impedirà distribuir les Agendes de la Terra entre l'alumnat de les escoles de La Franja. L'ONG del català es mostra sorpresa per aquesta decisió, que la considera una censura cap a la possibilitat de tenir una agenda en català

per l'alumnat d'aquelles comarques i perquè aquest projecte té una finalitat educativa i significa un element de cohesió positiva. L'entitat ha conegut aquesta decisió pels mitjans de comunicació ja que, a dia d'avui, no ha rebut cap notificació del govern d'Aragó amb aquesta petició.

La Plataforma per la Llengua ha insistit diverses vegades en explicar aquest projecte al govern aragonès, que mai ha atès la nostra petició. En concret, la directora de l'entitat, Neus Mestres, va enviar tres cartes a la consellera d'Educació, Cultura i Esports, Maria Teresa Pérez, el mes de desembre del 2015 i els mesos de febrer i maig d'enguany. Mestres sol·licitava una trobada amb el departament per presentar-li aquest projecte lingüístic centrat en l'àmbit educatiu que realitzem a les comarques de parla catalana d'Aragó.

Aquest dijous, Neus Mestres ha tornat a dirigir-se per escrit a la consellera Maria Teresa Pérez per demanar-li, novament, una trobada, aquesta amb caràcter d'urgència per exposar-li el projecte de les Agendes de la Terra de la Franja que volen donar aquest suport a la normalització lingüística del català a la Franja, una de les seves zones autòctones.

Les agendes escolars en català és un projecte de la Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració del Moviment Franjolí per la Llengua, el Casal Jaume I de Fraga i l'associació de pares i mares Clarió del Matarranya i que compta amb el suport de la Diputació de Lleida que estan dirigides als alumnes de primària i secundària de la Franja amb l'objectiu de facilitar noves eines de normalització de la llengua pròpia a les comarques franjolines. Les agendes proposen continguts basats en diferents iniciatives socials, a més de posar en relleu diferents dates de l'àmbit lingüístic català com les dates festives, també de l'Aragó, i d'afavorir la inclusió de dades referencials de la Franja, com els mapes comarcals, referències a autors franjolins o la toponímia pròpia i correcta. L'ONG del català manté la seva voluntat de repartir aquestes agendes.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat