Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 5 de d'abril del 2013 | 18:15
Notícia · Llengua

Somescola.cat: "Només 17 famílies han optat per demanar l'escolarització en castellà"

Després d'anys de continus atacs a la llengua pròpia i al model d'escola catalana, Somescola.cat ha celebrat, finalment, que les xifres siguin esclaridores. La coordinadora ha indicat que aquest curs escolar només 17 famílies han sol·licitat que els seus fills o filles fossin escolaritzats en castellà.

M. Folch · La coordinadora d'entitats per l'escola en català, Somescola.cat, ha celebrat la "bona notícia" que aquesta setmana ha revelat l'escolarització pública dels infants a Catalunya: només 17 famílies en tot el Principat han sol·licitat l'escolarització castellà.

La coordinaroa ha lamentat l'obsessió política "d'alguns" per acabar amb la immersió lingüística en llengua catalana com a metodologia d'èxit, i ha recordat que la millora de la qualitat de l'ensenyament públic català "no es produirà intentat desbancar el català del lloc que li correspon com a llengua pròpia del país, ni amb recursos al Tribunal Constitucional, ni amb lleis fetes des de la imposició".

Amb tot, Somescola.cat ha convidat la comunitat educativa a "mantenir-se ferma" i "fidel" als seus principis pedagògics, ètics i socials, i ha dit que el model d'escola catalana passa pel "respecte per les diferències, també les diferències lingüístiques: passa per conèixer en profunditat el català, llengua del nostre país, i el castellà, llengua de l'Estat". "I no ens conformem amb això ─ha continuat─. Volem, com a part que som dels països avançats d'Europa, que els nostres nois i noies puguin expressar-se, també, en una o més llengües estrangeres".

Podeu llegir el comunicat sencer clicant aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat