Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de setembre del 2011 | 17:17
Notícia · Madrid

Rafa Díez: "Seguiré lluitant pel meu país, per la pau i per les solucions democràtiques"

El sindicalista abertzale, condemnat a deu anys de presó pel cas Bateragune, ha fet aquestes declaracions al tribunal abans de ser enviat a la presó.

L'audiència nacional espanyola ha ordenat, a petició de la fiscalia, l'ingrés a la presó de l'exsecretari general del sindicat LAB Rafa Díez, condemnat a deu anys de presó pel cas Bateragune, és a dir, per haver  iniciat, amb èxit, el gir de l'esquerra abertzale cap a la condemna rotunda de la violència i l'aposta inequívoca per les vies pacífiques i democràtiques.

Al acabar la vista que havia de revisar la seva situació, Díez s'ha dirigit al tribunal per assegurar que "aquí o a on em toqui anar, aquesta persona seguirà lluitant pel seu país, per la pau i per la solucions democràtiques". Díez ha repetit novament que no és militant "ni molt menys" dirigent d'ETA, i ha assegurat que no tenia cap intenció de escapar-se en cas que seguís en llibertat.

De fet, el seu advocat, Iñigo Iruin, ha assenyalat que si Díez s'hagués volgut escapar ho hauria pogut fer des del dijous al vespre, quan la Cadena Ser va filtrar la sentència que es va fer publica el passat divendres. Tot i això, l'audiència nacional ha accedit a la petició de la fiscalia i Díez ha estat empresonat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat