Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de de juny del 2011 | 18:41
Notícia · País Valencià

Onada massiva de manifestacions contra la mutilació del valencià a les aules

Escola Valenciana ha anunciat un calendari de mobilitzacions per mostrar el rebuig al decret del Consell de suprimir el model bilingüe per una única via. Som Escola trasllada la concentració al Principat.

Ni l'oposició ni el sector de l'ensenyament, ni els sindicats ni la societat civil donen suport a la decisió política i unilateral del PP al País Valencià de suprimir l'actual model bilingüe per una única línia trilingüe que inclogui castellà, valencià i anglès en la mateixa proporció. Aquesta decisió del Conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, basada en criteris polítics i no pas pedagògics, dista molt de l'opinió de la comunitat educativa del territori -que no ha estat consultada en aquest afer-, la qual ha decidit manifestar-se de manera massiva aquest 9 de juny.

A través d'un comunicat, Escola Valenciana ha anunciat concentracions el 9 de juny, dia de constitució de les Corts Valencianes, a les 19 hores a la plaça de la Mare de Déu de València, a la Casa dels Caragols de Castelló (19 hores) i als Serveis Territorials d'Educació d'Alacant (18 hores). L'entitat ha presentat aquesta mateixa setmana el "Manifest pel consens per un ensenyament plurilingüe de qualitat: Sí al valencià", a través del qual es defensa el model actual d'ensenyament al País Valencià. L'entitat educativa Som Escola també s'ha sumat a la iniciativa de protesta i ha organitzat una concentració a la capital catalana pel mateix dia a les 19 hores a la plaça del rei, sota el lema "Sí a l'ensenyament en català". Altres entitats del sector han organitzat una darrera concentració a la ciutat de Tarragona.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat