Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de de juny del 2016 | 13:41
Notícia · Política catalana

Calçada, un home de consens

Miquel Calçada que encapçalarà  la llista de CDC per Barcelona al Senat com a independent  en una entrevista per al Punt Avui afirma "No crec que s'hagi de descartar una RUI" i afegeix  que "Em veig ajudant a empènyer per arribar a la independència. Un cop hi haguem arribat, m'agradaria portar una vida tranquil·la i normal. És molt cansat, tota la vida hem estat d'aquesta manera. Catalanista? Jo aspiro a ser català"

Calçada també admet que "El Senat no respon exactament a l'objectiu pel qual no acostumen a crear-se els senats, que és una certa redistribució territorial del vot i una cambra de segona lectura. No hi ha codecisió ni veta definitivament" però alhora assegura que aquest "continua sent una eina important de control tant al govern com als ministres. També suposa accedir a relacions exteriors i a informació. Entenc la gent que diu que no hi hem d'anar a fer res. No hi haurem d'anar fer res un dia, però mentrestant s'hi estan prenent unes decisions que ens afecten. Si no hi anem nosaltres, hi anirà algú altre".

Sobre si el mal que pateix el Procés és la lluita interna entre CDC i ERC el periodista català creu "El mal més gran és que hi ha un Estat espanyol que hi ha en contra i es nega a qualsevol mena de diàleg. I a més, explícitament. No hi ha voluntat d'assumir que hi ha un problema d'encaix, que hi ha estat sempre, i que en l'època que ens ha tocat viure la gent civilitzada soluciona anant a votar. L'altre problema és que no existeix un manual d'instruccions per a països que volen fer la independència. Ens podem fixar en l'A, el B, el C, el D, l'E, l'F... i estem intentant fer el G, que és un magnífic manual i té unes contrapartides".

Per Calçada "Si som capaços de preservar la unitat malgrat totes les diferències, estarem en unes magnífiques condicions d'aconseguir allò que ens proposem si realment ho volem. Si no, ens podem omplir la boca de milions d'excuses".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat