Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de de febrer del 2016 | 11:45
Notícia · Política catalana

Demòcrates per Catalunya vol incorporar CSQP a la Mesa de partits

Demòcrates de Catalunya ha celebrat el seu primer Consell Nacional  amb la participació dels 200 consellers nacionals i  on s'ha acordat el full de ruta polític dels propers mesos.D'altra banda el Consell Nacional ha escollit al demòcrata Joan Rigol, president del màxim òrgan entre congressos de la formació política, i als demòcrates

Eli Castellà (Regió de Terres de l'Ebre), Roser Urra (Regió de Girona), Núria Buira ((Regió de Tarragona), Ariadna Salla (Regió de Lleida), Jordi Mas (Regió del Penedès), Sergi Sancho (Regió de Barcelona), Albert Monton (Regió de Catalunya Central) i Guillem Serra (Regió Metropolitana de Barcelona) membres de la Mesa del Consell Nacional.



En el marc del debat sobre actualitat política Demòcrates considera essencial el procés constituent i ampliar la base social de l'independentisme que permeti ampliar el 48% actual a favor d'esdevenir una Estat independent a Europa. En aquest sentit, Demòcrates reclama activar la Mesa de partits, més enllà dels que han participat en el full de ruta, fins ara. Per això proposa incorporar a Catalunya Sí Que Es Pot i l'entorn de Barcelona En Comú i permetre que participin del procés constituent que ha de finalitzar amb un referèndum i que radica en el dret a decidir.

D'altra banda, el portaveu demòcrata Toni Castellà, ha instat a la CUP a aprovar els pressupostos de la Generalitat al parlament català: "uns pressupostos aprovats sempre seran millors que una pròrroga. Amb pròrroga no podem aplicar ni un mínim del pla de xoc social que volem fer".

En el marc del Consell Nacional també s'ha aprovat concedir des de Demòcrates de Catalunya la Medalla Carrasco i Formiguera -a petició de la mateixa família- i commemorar el proper 9 d'abril, l'homenatge al polític i màrtir democratacristià.

Pel que fa a l'actualitat política a les Corts espanyoles, Demòcrates de Catalunya ha celebrat l'acció conjunta dels grups parlamentaris de Democràcia i Llibertat i Esquerra Republicana de Catalunya, en el sentit que Demòcrates sempre ha defensat d'acció conjunta a Madrid dels partits que integren Junts Pel Sí. En el punt concret sobre la presidència del govern espanyol, el demòcrata Toni Castellà ha afirmat: "Mai des de Demòcrates direm que no a la possibilitat de votar, però no aturarem el procés esperant-ho. Qualsevol candidat a Madrid comptarà amb la nostra escolta si accepta un referèndum vinculant i amb calendari". En aquest sentit, ha afegit: "Demòcrates prendrà la decisió sobre el posicionament a Madrid, amb una consulta electrònica vinculant a tots els voluntaris demòcrates, tal i com es va fer en la decisió d'anar en coalició amb Democràcia i Llibertat".


Finalment i en el marc del Consell Nacional també s'ha aprovat concedir des de Demòcrates de Catalunya la Medalla Carrasco i Formiguera -a petició de la mateixa família- i commemorar el proper 9 d'abril, l'homenatge al polític i màrtir democratacristià.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat