Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de juliol del 2016 | 15:03
Notícia · Política catalana

Demòcrates posa quatre condicions a l'antiga CDC per no activar la denuncia via judicial pel nom escollit, Partit Demòcrata Català

Demòcrates de Catalunya ha comparegut en una roda de premsa extraordinària per explicar  quina és la seva posició arran de l'adopció del nom per part de l'antiga CDC de Partit Demòcrata Català. Els portaveus i diputats demòcrates al Parlament de Catalunya,

Carles Prats, Titon Laïlla i Toni Castellà, han remarcat que demà, 12 de juliol, farà un any de la creació de Demòcrates de Catalunya. Una formació política que  va néixer com una eina de regeneració política, netament independentista afirmen. Demòcrates va néixer com una plataforma de connexió entre la ciutadania i els processos electorals. "Som una formació que connecta amb la ciutadania adoptant primàries obertes a la ciutadania -que són les úniques primàries que s'entenen-, tenim voluntaris i no militants. Per Estatuts renunciem als crèdits bancaris, sense hipoteques amb ningú, òrgans col·legiats sense presidents o secretaris generals. Amb comitès d'atracció de talent i avaluadors. Aquests són els trets que volem que la ciutadania identifiqui amb la marca Demòcrates." ha afirmat el portaveu, Toni Castellà.

Castellà ha proseguit: "Vam contribuir a la formació de Junts Pel Sí. Mai s'hagués fet Junts Pel Sí si no hagués hagut una escissió a un partit històric, que ara està a punt de desaparèixer. Mai s'hagués fet, sense l'escissió, unes eleccions realment plebiscitàries el 27S. Nosaltres vam trencar amb el Palace i tot el que representava la vella política. Aquest cap de setmana hem tingut un déjà vu, hem topat amb la supèrbia i la política del tot s'hi val."

Demòcrates ha remarcat que Convergència tenia moltes possibilitats d'escollir un nom. "Vam avisar amb un comunicat del conflicte de noms i la inducció a la confusió que representava adoptar el nom del PDC. Vam felicitar a les bases pel debat que tenien en el marc congressual. I la resposta de la direcció de l'antiga CDC i la direcció congressual va ser respondre'ns amb un "Demòcrates de Catalunya no són competència per a nosaltres", com si l'ètica en política fos una qüestió de competència" afirma Castellà.

Ahir, en reunió extraordinària, Demòcrates, va voler creure les declaracions de dirigents de l'antiga CDC que van transmetre que la decisió del nom no era mal intencionat. Demòcrates dóna a CDC una segona oportunitat, abans d'optar per la via judicial. Un punt, aquest darrer, on la formació demòcrata no vol arribar.


Així, Demòcrates proposa 4 mesures:

1) La diferenciació de l'estètica de les sigles.

2) La diferenciació del logotip i marca.

3) La diferenciació en la tipologia i color corporatius
.
4) L'adjectivació i gentilici de "Demòcrates" per a Demòcrates de Catalunya, que tanmateix són les sigles registrades al Registre de partits polítics.

En aquest sentit, el portaveu demòcrata, s'ha referit a un precedent: "Esgotarem totes les mesures administratives. Ens empara l'article 3 dels partits polítics que explicita la inducció a la confusió de noms. Per això enviem una comunicació al Registre de partits polítics. Hi ha un precedent que el Registre de partits polítics va adoptar en el conflicte de noms entre Guanyem Barcelona i Ganemos, que va fer que l'actual formació política de l'ajuntament de Barcelona sigui Barcelona en Comú".

"Si no es prenen aquestes 4 mesures entendrem que hi ha hagut un estratègia premeditada. I si es confirma que és una estratègia premeditada ens ho plantejarem tot jurídicament i políticament. No volem creuar-nos mai més amb la vella política", ha conclòs Toni Castellà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat