Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de de juny del 2016 | 15:23
Notícia · Política catalana

Junqueras:"Nosaltres som independentistes des de sempre, i no renunciarem als nostres objectius, ni ara ni mai, siguin quines siguin les dificultats"

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, assegura que "La ciutadania ens ha mandatat portar aquest país fins a la independència. És evident que és la primera

vegada que tenim una majoria independentista explícita i, per tant, hem d'aprofitar les eines que tenim perquè els ciutadans ens les van confiar". Així, Junqueras en una entrevista concedida al Punt Avui ens parla dels pressupostos d'enguany dels que ens diu "La nostra voluntat és acabar de perfilar el text en el tràmit parlamentari, perquè tota proposta és perfectible. És legítim que cadascú vulgui canviar un aspecte concret, però fa molts anys que aquest país no té l'oportunitat d'aprovar uns pressupostos que impliquin un salt, quantitatiu i qualitatiu, tan extraordinari, i seria una pena no aprofitar-ho" i afegeix que "Si algú creu que votant contra els pressupostos castiga el govern s'equivoca, perquè qui malauradament pagarà les conseqüències serà la ciutadania".

El vicepresident tambá fa referència a la possibilitat que finalment els pressupostos no aconsegueixin els suports necessaris i al respecte assegura  perdríem "una oportunitat de posar aquests recursos al servei de la salut, l'ensenyament, els serveis socials... Però alhora continuem tenint un mandat democràtic que no decau, amb una situació que serà una mica més difícil. Nosaltres som independentistes des de sempre, i no renunciarem als nostres objectius, ni ara ni mai, siguin quines siguin les dificultats. I de dificultats n'hem superat moltes i de molt superiors a aquesta".

Pel que fa a la possibilitat que es convoquin eleccions anticipades aquest creu que "Tenim un mandat per complir i ho hem de fer. Hi ha una majoria i hem de concentrar les nostres forces per aconseguir que els pressupostos superin aquest primer tràmit, i que es puguin debatre al Parlament. Especular sobre altres escenaris no és concentrar-nos adequadament a posar totes les nostres energies a aprovar aquests pressupostos, que signifiquen un enorme salt quantitatiu i qualitatiu i, per tant, el fet de prorrogar-los representa una gran pèrdua. El fet de no permetre la tramitació té conseqüències duríssimes per a la ciutadania".


Finalment i pel que fa a una suposada millora del sistema de finançament utonòmic el vicepresident s'ha mostrat taxatiu "No hem de liderar cap negociació del sistema de finançament amb l'Estat perquè estem fent la independència. Ara, si en algun aspecte podem ser útils o assessorar els ciutadans de les Illes o el País Valencià perquè ens ho demanen, encantats de fer-ho. Estem construint una nova República, no un nou model de finançament"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat