Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de de juny del 2016 | 12:18
Notícia · Política catalana

Puigdemont demana força per poder negociar els termes en que Catalunya esdevindrà un estat independent

Aquest diumenge CDC va celebrar el seu acte central de campanya a Vic al que hi van assistir un miler de persones. L'acte va comptar amb la presència dels caps de llista de la formació pel Congrés i el Senat, Francesc Homs i Miquel Calçada respectivament a més dels presidents Carles Puigdemont i Artur Mas. Així, Mas i sobretot Puigdemont estarien jugant un paper

molt rellevant en la campanya convergent i tot sembla indicar que aquest paper fins i tot s'incrementarà en la  recta final de la mateixa.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que "s'acosta el moment en que l'Estat espanyol haurà de confrontar-se a una realitat que no li agrada i que de moment vol amagar, que és que som un país que camina cap a la independència". "Nosaltres som part d'aquest benvinguts a la realitat", ha continuat el president Puigdemont, "i necessitem aquesta força perquè quan els demanem de seure a negociar els termes en que Catalunya esdevindrà un Estat independent, que és el que ens demana Europa, vull tenir molta força al darrere i que les posicions que defensa el Govern de Catalunya vinguin avalades per una gran força de gent". "El millor cop a l'esquena, el millor suport que ens podeu donar és anar a votar diumenge CDC", ha afegit.



El president Puigdemont ha assenyalat que "hi ha gent a qui li costa enormement pactar i dialogar, com a Madrid, però nosaltres quan seiem a la taula és una victòria, la victòria de la democràcia". Això, ha seguit el president, "obliga a assumir responsabilitats ingrates i aquí trobem diferències entre aquells que deleguen i diuen que ho decideixi l'assemblea i aquells que no deleguen la responsabilitat com ho va fer el president Mas, com ha fet Francesc Homs o com vaig fer jo mateix".

Per la seva banda, el president de Convergència i 129è president de la Generalitat, Artur Mas,  ha emplaçat els assistents a votar Convergència per una triple raó: "Perquè no es governi més sense Catalunya i en contra de Catalunya; per reforçar el  president Puigdemont i perquè no segueixi depenent de la CUP i per fer fora el PP de govern que va recollir signatures en contra de l'Estatut". Per això el president Mas, i d'acord amb el mapa polític que es configurarà al Congrés dels Diputats, ha remarcat que a Convergència "no tenim segones agendes, ni segones prioritats, ni plans B".



El president Mas ha recordat la importància del vot per Convergència per "reforçar el president Carles Puigdemont, perquè no se li pot demanar a un president que governa aconseguir un objectiu com el de convertir Catalunya en un Estat de la UE si després se'ls regateja el suport a les urnes". I en aquest sentit, ha assenyalat que "cal una veu unànime i decisiva".



I ha recordat que ahir va fer 10 anys exactes del referèndum vinculant de l'Estatut i ha censurat que "el PP recorregués tot l'Estat recollint signatures en contra de l'Estatut". I ha denunciat que cada vegada que hi ha campanya electoral, la majoria dels partits estatals utilitzin Catalunya com si fos un territori amb privilegis. "N'estem tips que des del PP, el PSOE i ciutadans se'ns presenti com a uns privilegiats; Catalunya és un país de gent pencaire i no pidolaire, de gent pencaire i no rondinaire".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat